Vad Är One Piece

Vad Är One Piece?

Den sanna naturen hos One Piece-skatten förblir ett mysterium. Kommer den att leva upp till hypen när den väl avslöjas?

One Piece är skriven av Eiichiro Oda och är en mycket populär och kritikerrosad serie som kretsar kring huvudpersonen Monkey D. Luffy, som just nu ger sig ut på en spännande jakt för att bli piraternas konung. En av de viktigaste ingredienserna i serien är One Piece. One Piece är en sagolik skatt som sökts upp av pirater världen över, inklusive stråhattpiraterna.

Serien startar igång berättelsen med Gol D. Rogers ord: "One Piece? Den är kvar där jag precis lämnade den... Men du måste söka över hela världen för att hitta den". Intressant nog, efter att nyligen ha nått 1000 avsnitt, har varken mangan eller animeserien avslöjat något om One Piece-skatten eller kommit med tips om dess sanna natur. Men vid en närmare titt kan du upptäcka subtila tips om den möjliga naturen hos One Piece och dess placering.

1. Finns One Piece?

Efter 1000 avsnitt är det ingen överraskning om du nu tvivlar på dess existens. Men det finns framträdande fakta som bevisar att den existerar och att serien inte är baserad på någon fantasifull idé eller ett koncept som visar sig vara One Piece.

One Piece-skatten introducerades av Gol D. Roger, den tidigare piratkungen, som var en allmänt fruktad och högaktad pirat som var Världsregeringens fiende före sin död. I ögonblicket av sin avrättning, triggade Gol D. Rogers igång en hel värld med pirater att ge sig ut på en skattjakt efter den mytomspunna One Piece.

I efterhand, i takt med att serien utvecklade, introducerades konceptet Poneglyphs, som var speciella guider till platsen för One Piece. För att hitta One Piece måste fyra speciella Poneglyphs (de röda Poneglyphs) hittas för att låsa upp den mystiska platsen. Detta förstärktes ytterligare av det faktum att Kozuki-klanen var ansvarig för att skapa poneglyferna, som endast kunde avkodas av denna klan och av invånarna i Ohara. Men tyvärr dödades de av Världsregeringen för att de inte ville att någon skulle upptäcka sanningen gömd på platsen för One Piece.

Fram till Wano Arc avslöjade serien lite information om platsen för den stora skatten tills kapitel 967 av One Piece Manga. I det här kapitlet avslöjar mangan att One Piece ska vara på ön Laugh Tale. Dessutom, trots Whitebeards irritation, övertygade Roger den berömda piraten att låna en besättningsmedlem, Kozuki Oden, som var en medlem av Kozuki-klanen och som då kunde avkoda Poneglyphs för att följa med honom på hans sista resa. Genom Kozuki Odens hjälp fastställde Roger-piraterna slutdestinationen för vilka poneglyferna ledde till, vilket var Laugh Tale.

Dessa kapitel avslöjade också att One Piece-skatten som hittades på ön Laugh Tale inte var Gol D. Rogers skatt, utan Joyboys skatt. Roger-piraterna återfann också den enorma bit av historia som saknades i världens historieböcker: Void Century, de antika vapnen och det ursprungliga "D:ets" sanna betydelse. Detta bevisar existensen och platsen för One Piece, men inte dess sanna natur.

2. Teorier Om One Piece

Det finns mycket intressanta teorier om den mytomspunna One Piece-skatten. En av dem är att One Piece-skatten är bland de gamla vapnen. Manga- och animeserien har subtilt avslöjat att det finns tre antika vapen: Poseidon, Uranus och Pluton. Poseidon avslöjades för att vara Shirahoshi, prinsessan av Ryuguriket, som är avsedd att befalla Sea Kings (enorma varelser som står högst upp i Grand Lines näringskedja). Även om Uranus fortfarande är insvept i mystik, kan One Piece vara det uråldriga vapnet eller en koalition av alla tre enheterna. Så det är möjligt att Roger i Laugh Tale upptäckte den sanna möjliga naturen hos One Piece.

One Piece Fakta

En annan teori är att One Piece är en Poneglyph, som innehar den sanna historien om Void Century. Detta kan dock vara lite av en besvikelse eftersom de flesta tittare förväntar sig en mäktig skatt eller ett lore-baserat föremål. I One Piece konstaterades det att efter att Roger upptäckt One Piece så skrattade han till (Han kanske roades över det absurda i den dokumenterade informationen som i fel händer hade fått förödande konsekvenser). Detta är en befogad anledning till Världsregeringens paranoia. 

One Piece kretsar kring konceptet "frihet", som Gol D. Roger, Joyboy och Luffy personifierar. Baserat på detta koncept kan One Piece vara en enhet som är nära relaterat till "frihet" i berättelsen. Men en sak som den mytomspunna One Piece inte är, är vänskap eller den nära kopplingen mellan människor. Nyligen i en tweet som delades av OROJAPAN, med en intervju med Luffys röstskådespelare, Mayumi Tanaka, publicerade hon sin diskussion med Oda om One Piece-skatten.

Den 66-åriga röstskådespelaren frågade Oda om huruvida One Piece är relaterad till vänskap eller nära band, men Oda avfärdade det och sade: "Det är inte det. OP är på riktigt!" Så med det sagt, kan fans vara säkra på att One Piece är en fysisk enhet som existerar, och under det kommande decenniet, kommer Eiichiro Oda troligtvis avslöja sanningen bakom denna mytomspunna skatt.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.