Fakta Om Luffy Gear 5

Allt Du Behöver Veta Om: Luffy Gear 5

Gear 5 har fått One Piece-fans att bli exalterade över vad som potentiellt kan komma härnäst. Men hur exakt funkar Luffys nya form?   

Monkey D. Luffy är huvudpersonen i Eiichiro Odas One Piece och han gav sig av ut på havet med målet att bli piratkungen under en tid som kallas för "den stora pirattiden". Med kraften från en djävulsfrukt känd som Gomu Gomu no Mi, blev Luffy en man av gummi och har på sin resa blivit otroligt mäktig. Med tiden har Luffy tagit sina förmågor till nästa nivå genom att uppfinna vad han kallar för "växlar".

Under Enies Lobby-arcen uppfann Luffy sin andra och tredje växel. Efter det tvååriga tidshoppet kom Luffy på idén om den fjärde växeln med flera olika former. Även om alla dessa power-ups var otroliga och gjorde det möjligt för honom att ta sig an några av de mäktigaste människorna på havet, nådde han inte riktigt sin topp förrän Wano Country-arcen. I kampen mot Kaido tog Luffy äntligen in vad som är hans starkaste förvandling genom tiderna, nämligen den femte växeln.

1. Vad Är Luffys Gear 5?

Luffy har utvecklat alla sina växlar baserat på de gummiaktiga egenskaperna hos hans djävulsfrukt. Den andra växeln använder hans gummiliknande kropp för att pumpa blod snabbare genom sin kropp och drastiskt öka sina fysiska förmågor. Den tredje växeln ser honom blåsa upp sina gummiliknande ben med luft för att få en jättes lemmar och använda dem till förödande attacker. Med den fjärde växeln tar Luffy saker ett steg längre genom att införliva Haki med sin djävulsfrukt och kombinera dem två med varandra. Genom att göra det kan Luffy öka spänningen i gummi och använda kraften i kompression och elasticitet i strid för att möjliggöra några av de mest otroliga sakerna som t ex att kunna flyga genom luften.

Med Gear 5 använder Luffy dock inte alls sina grundläggande djävulsfrukt-förmågor. Gear 5 är faktiskt baserad på den sanna naturen hos Luffys djävulsfrukt, vars riktiga namn är Hito Hito no Mi, Modell: Nika. I Wano Country-arcen lyckades Luffy väcka sin djävulsfrukt efter att ha blivit besegrad av Kaido för tredje gången. På något sätt fick detta hans djävulsfrukt att äntligen bryta igenom sina gränser och vakna. Eftersom Luffys djävulsfrukt faktiskt är en Mythical Zoan istället för en Paramecia, gav det honom en helt ny förvandling istället och typiskt för Luffy, slutade det med att han döpte den till Gear 5.

I denna form får Luffy en helt ny förvandling och får ett utseende som liknar "solguden" Nikas. Luffys ögonbryn liknar också Sanjis i denna form. Viktigast av allt är att Luffy blir en "befrielsens krigare" i detta tillstånd, eftersom hans kropp får ännu mer frihet och han kan därför fightas med så mycket kreativitet som han bara kan.

2. Därför Är Gear 5 Luffys Peak

Gear 5 är utan tvekan Luffy när han är som allra starkast. När Luffy väckte denna kraft, märkte Luffy att hans hjärta lät annorlunda och Zunesha gjorde det klart för fansen att Luffys hjärta producerar ett ljud som kallas för "befrielsens trummor". Detta unika hjärtslag betyder att Luffy är på toppen av sina förmågor. När Luffys hjärta slår som en trumma är det ett tecken på att han kanaliserar in sin djävulsfrukts krafter. Som förklarat av Gorosei betyder detta att Luffys gummikropp är mycket tuffare än tidigare och ännu mer gummiliknande. Samtidigt kämpar han med ännu mer frihet, vilket gör hans djävulsfrukt till den mest löjliga kraften i hela One Piece-världen.

Eftersom Luffy är en mytisk Zoan får Luffy en förvandling som är mycket starkare än något annat han har upplevt tidigare. Det är bara i den här formen som han kan använda de verkliga krafterna hos Hito Hito no Mi, modell: Nika. När Luffys gummikropp väl har använts får han en enorm frihet och han kan slåss på ett sätt som Kaido beskrev vara direkt ur en tecknad serie. Luffy blir mycket mer tecknad och kan överföra denna tecknade effekt till andra människor likaså. Vi fick se detta när Luffy slogs mot Kaido och tog honom i svansen för att slå runt honom. Samtidigt kan han utföra omöjliga bedrifter som t ex springa så fort i luften att han lämnar ett eldspår efter sig.

Luffys gummi är mycket tuffare än tidigare och han kan manipulera storleken på sin kropp utan att ens använda luft. När han är som bäst kan han till och med förvandla sig själv till en jätte med lätthet, vilket bara visar hur löjligt stark hans djävulsfrukt egentligen är. Dessutom kan Luffy till och med ta emot dödliga träffar och hans kropp är så formbar att den helt enkelt anpassar sig till slaget, som man såg när Luffy behöll formen av Kaidos Kanabo efter att ha blivit träffad av den. 

En av de mest märkliga sakerna med Luffys Gear 5 är att den också låter honom påverka sin närmaste omgivning med gummi, vilket är den egenskap hos Paramecia-typerna. Trots att han är en mytisk Zoan kan Luffy uppnå detta på grund av den speciella karaktären hos hans djävulsfrukt, något som till och med Kaido märkte i strid. Luffy kan omedelbart förvandla sin omgivning till gummi men han slutar inte bara där. Luffy kan till och med förvandla andra människor till gummi genom att enbart röra vid dem, vilket ingen substansbaserad Paramecia djävulsfrukt-uppvaknande användare har uppnått hittills. Katakuri kunde förvandla sin omgivning till Mochi men inte Luffy, och precis som han själv, kunde Doflamingo förvandla Dressrosa till strängar och inte påverka människorna omkring honom.

I Luffys kamp mot Kaido visade han förmågan att förvandla allt han rör vid till gummi, vilket hjälper honom att slåss med ännu mer frihet. Luffy kunde förvandla Kaido till gummi och skada honom från insidan. Han kunde till och med expandera sina armar från ögonen för att kunna slunga sig ut ur sin mun. Dessutom förvandlade Luffy till och med Kaido till ett hopprep vilket är fullständigt ofattbart, med tanke på att han är en Yonko.

Luffy kunde till och med förvandla livlösa saker, såsom blixtar, till gummi när han var i Gear 5. Mot slutet av One Piece Chapter 1046 visade Luffy förmågan att ta tag i en blixt själv genom att förmodligen förvandla den till gummi. Trots Kaidos enorma kraft är det ganska svårt att möta ett sådant monster i strid. Luffys Gear 5 låter honom utföra några av de mest häpnadsväckande bedrifterna i berättelsen, som t ex att kunna göra sin näve så stor som en hel ö, vilket bör förväntas av en kraft som ska vara den mest överlägsna förmågan i hela One Piece.

Utan tvekan är Luffy på sin absoluta peak och hans förmågor har satt honom på samma nivå som Yonko, tillsammans med legendarer såsom Whitebeard och Roger, om inte högre.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.