Fakta Om Luffys Ärr

Sanningen Bakom Luffys Ärr

Monkey. D Luffys ärr är en del av vem han är - men var kom de ifrån?

Även om Luffy är mest igenkännbar för sin stråhatt, är det något annat som sticker ut hos honom. Luffy har två ärr: Ett stygn under hans vänstra öga, som han gav sig själv med en kniv för att desperat försöka bevisa sitt mod för Shanks och hans besättning. Detta är något som animen skippade då det ansågs vara ett för "våldsamt ämne". Men i mangan är det faktiskt det första ögonblicket som publiken ser efter Gol D. Rogers berömda utmaning till världen om att hitta One Piece under hans avrättning.

1. Monkey D. Luffy                           

Monkey D. Luffy är huvudpersonen i One Piece. Han är också känd under smeknamnet "Straw Hat Luffy", eftersom han alltid bär en stråhatt som har blivit en symbol för honom. Luffy är grundare och kapten för stråhattpiraterna och är en av gruppens bästa fighters. Under seriens gång kommer du se Luffy röra sig mot ett enda stort mål, och det är att bli piratkungen och hitta den legendariska skatten "One Piece" som sägs vara kvar efter den avlidna Gol D. Roger. Luffys fysiska förmågor är närmast omänskliga eftersom han vid 7 års ålder åt Gomu Gomu no Mi av misstag, och fick till följd, gummiliknande egenskaper. Hans kropp blir väldigt stretchig efter den här incidenten, och senare i serien kommer du att se honom använda denna förmåga i sina strider.

Signaturtillbehöret som Luffy bär med sig, hans stråhatt, fick han av Shanks som ett löfte om att de kommer att ses igen en dag. Luffy är inte en vanlig karaktär: Eftersom han är en protagonist måste han ha en fantastisk familjebakgrund. Han är son till Monkey D. Dragon, den revoulutionära ledaren, och är barnbarn till marinhjälten Money D. Grap. Han är även bror till "fire fist" Ace. Fakta om Luffy är oändlig eftersom serien har pågått väldigt länge, och som huvudpersonen har han uppnått många saker. Tillsammans med allt som han har gått igenom har han även fått en fantastisk karaktärsutveckling.

2. Hur Fick Luffy Sitt Ärr På Bröstet?

Luffy har många ärr på sin kropp, men två av dem är mer framträdande än andra. Dessa två ärr kan skada dig som är ett fan av Luffy. Det är uppenbart att ärren är gjorda av sår, så han har säkerligen skadat sig, men hur gick det till? Det första ärret vi ska diskutera är Luffys X-formade ärr på bröstet, som ser coolt ut och han missar aldrig chansen att visa upp det för sin omgivning. Historien relaterad till detta är dock inte så lycklig eftersom det är ett resultat av en strid med amiral Akainu, även kallad Sakazuki.

Under slaget vid Marineford skyndade sig Sakazuki, (direkt efter att ha dödat Luffys äldre bror Ace) för att döda Luffy. Medan amiralen skulle döda Luffy, drabbades Luffy av en dvala och kunde inte röra sig på grund av chocken av sin brors död. Jinbe försöker bära den chockade Luffy till en säker plats, men Sakazuki han använda sina Magu Magu Fruit-krafter och försökte få in ett livsfarligt slag på både Luffy och Jinbe. Han misslyckades dock med att döda honom, utan lyckades enbart skära en stor bit kött ur Luffys bröst, vilket gav honom det där ärret.

3. Hur Fick Luffy Sitt Ärr På Ansiktet?

Striden med Amiral var välkänd eftersom den omnämndes i samband med Ace död. Men det lilla ärret som Luffy bär på sitt ansikte har varit ett mysterium fram till över tusen kapitel av mangan. Äntligen har skaparna tillslut avslöjat orsaken, och svaret är ganska roligt och sårande på samma gång. Som vi vet har Luffy varit en väldigt envis pojke som alltid bevisar sig själv oavsett vad och detta ärr är ett resultat på hans attityd. Till skillnad från ärret i bröstet fick Luffy den här i en mycket tidig ålder som ett resultat av en omogen handling.

Redan som liten ville Luffy alltid bli piraternas konung och ville bevisa för Shanks att han är mycket kapabel trots sin unga ålder. För att bevisa sin poäng, högg Luffy sig med kniv i ansiktet, precis under sitt öga för att bevisa sig själv för Shanks och hans besättning. Alla trodde att han bluffade och att han inte skulle göra det förrän han till slut högg sig själv, och som ett resultat blev alla chokade!

4. Slutsats

Ärr är så fantastiska karaktärsdetaljer eftersom de berättar en historia om en karaktär på ens kropp. Och Luffy är inget undantag. Hans ögonärr visar på hans beslutsamhet att bli en stor pirat, en som är värdig respekt från hans hjälte Shanks. Hans ärr på bröstet är en representation av hur han kan föra människor samman. Luffy hade bara träffat Jinbe och Whitebeard-piraterna på dagen då hans bror avrättades, men mot slutet av det så riskerade de sina egna liv bara för att skydda honom. Det här är faktiskt något som Dracule Mihawk kommenterar om under kriget: "Det är inte en djävulsfrukt, eller något billigt trick... En efter en förvandlar han människorna runt honom till sina allierade... Den mannen har den mest skrämmande makten."

Ett ärr säger mycket om en person. Luffys ärr talar om för oss att han är en kraft att räkna med.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.