Trafalgar Law Fakta

Fakta Om Trafalgar Law

Även om Laws bakgrund har täckts i Dressrosa Arc, finns det massor av saker som rör "Surgeon of Death" som fans inte är medvetna om.

Trafalgar Law är kaptenen för Hjärtpiraterna och en av de mest skräckinjagande piraterna i One Piece. Som medlem av den värsta generationen, anlände Law till Sabaody Archipelago med en belöning på 200 miljoner berries.

Under tidshoppet har Trafalgar Law förbättrats avsevärt och bevisat sig själv bland eliten genom att förtjäna en belöning på hela 500 miljoner berris. Medan Laws bakgrund täcktes i Dressrosa Arc, är fans omedvetna om många saker som berör "Dödens Kirurg".

1. Laws Temperament

Law är en av de lugnaste och mest beräknande piraterna som Oda har skapat. I motsats till Luffys lättsamma natur planerar Law allt och följer dem till perfektion. Trots detta kan han ibland vara hänsynslös, som man såg på Sabaody Archipelago där han gav fingret mot Eustass Kid. På Dressrosa gjorde Law samma sak mot Donquixote Doflamingo, trots att han hade drabbats av en massiv misshandel.

2. Laws Hem

Law kommer från North Blue, där han fick rykte om sig att vara en hänsynslös pirat. Efter att ha överlevt katastrofen i Flevance, anslöt han sig till familjen Donquixote efter att ha bett dem att släppa in honom. Då han såg hans cyniska karaktär vid tio års ålder, tillät Doflamingo Law att gå med i besättningen. Enligt Law själv hade han 3 till 4 år kvar innan han dog, vilket fick honom att förstöra så mycket som möjligt innan han dog. Följaktligen tränades han av flera olika medlemmar av familjen Donquixote i strid.

3. Laws Grymhet

Även om Law kan vara en grym pirat, är han faktiskt emot tanken på onödigt dödande. Eftersom han har djävulsfrukten Ope Ope no Mi, skiljer sig Law inte särskilt mycket från Stråhattpiraternas Tony Tony Chopper. Han har avlagt en Hippokrates ed för att rädda människors liv, och är som sådan emot idén att orsaka onödigt blodsutgjutelse. I sin kamp mot Basil Hawkins i Wano Country, nämner Law att han om möjligt skulle vilja undvika att orsaka förödelse och döda skoningslöst, eftersom det helt enkelt inte är så han fungerar.

4. Laws Favoritmat

På grund av hans närhet till Rosinante, smittade några av hans egenskaper av sig på Law. Det kan bero på att han beundrade Rosinante, och kanske såg honom som en sekundär fadersfigur. En av egenskaperna som de delar skulle vara deras motvilja mot bröd.

Bröd är en typisk mat i One Piece-universumet, främst visad i de tidigare delarna av serien, men det har förekommit fall där karaktärerna har ätit ris. När han blev inbjuden till Stråhattpiraternas skepp, åt Law onigiri, även känd som risbollar, istället för Sanjis smörgåsar till frukost. Rosinantes andra favoritmat är dock umeboshi, även känd som inlagda plommon, medan Law föredrar grillad fisk.

5. Doflamingo & Law

Förhållandet mellan Law och Doflamingo är komplicerat. Han har känt Dressrosa-kungen sedan barndomen, men kom närmare hans yngre bror Rosinante.

Trots att han hatade Doflamingo för att ha dödat Rosinante, antog Law fortfarande många av hans vanor. Till exempel, "Svaga barn kan inte välja hur de dör" är en känsla som delas mellan de två. Law hatar honom med passion, men det finns saker som Doflamingo lärde honom – liksom alla andra medlemmar av familjen Donquixote.

6. Trafalgar "D" Law 

Law är en av få karaktärer i One Piece som bär "D"-initialen i sitt namn. Hans riktiga namn, Trafalgar D. Water Law, hålls hemligt. Faktum är att hans föräldrar höll sina namn hemliga, vilket antydde att de hade någon form av information om "D"-klanen, som beskrivs som "Guds fiende."

Allt de visste dog tyvärr med dem när Amber Lead Disease orsakade en massaker i Flevance. Det är känt att Law blev tillsagd att hålla sin identitet dold. Som sådan letar Law själv efter innebörden av "D" och har för avsikt att ta reda på det någon gång.

7. Laws Heder

Law vägrar att ta åt sig äran för saker han inte har gjort, vilket historien har påpekat många gånger. Vid Sabaody Archipelago vägrade Trafalgar Law att acceptera Jean Barts tacksamhet för hans frihet från slaveri, eftersom det var Luffy som ledde till hans frigivning. På samma sätt på Zou, krediterades Law för att ha tagit ut Doflamingo av sina besättningskamrater. Som väntat meddelade Hjärtpiraternas kapten att det var Luffy som slog Doflamingo och inte han.

8. Law Som Shichibukai

Under det tvååriga tidshoppet formulerade Law sin egen plan för att överleva i den nya världen och att ta One Piece för sig själv. Till att börja med, fick han titeln Shichibukai genom att leverera 100 pirathjärtan till marinsoldaterna. Strax efter fick han status som Shichibukai, och gjorde det vid en anmärkningsvärt ung ålder av 26, vilket gjorde honom till den yngsta kända Shichibukai i serien.

9. Laws Jolly Roger 

Law har valt en ganska unik Jolly Roger. Liksom Doflamingo, har hans Jolly Roger en "smiley"-design, om än något annorlunda, eftersom den inte har avbrytningstecknet. Även om det är okänt vad innebörden bakom Jolly Rogern är, är leendet troligen ett minne av Rosinante Donquixote, Doflamingos yngre bror. Rosinante dog med ett flin på läpparna när han skyddade Law för 13 år sedan på Rubeck Island i North Blue.

10. Laws Wanted Poster

Som en känd pirat är det ingen överraskning att Law har en enorm belöning på sitt huvud. Efter händelserna i Dressrosa, har Law samlat på sig en belöning på hela 500 miljoner berries. Intressant nog kan Bepos huvud ses på Laws bountyposter, liknande Luffys bountyposter som har Usopps huvud i bakgrunden. Bepo och Usopp är i samma hållning, och bara baksidan av deras huvuden kan ses på båda affischerna. Detta är troligen något som One Pieces författare, Eiichiro Oda, gjorde för att beteckna Luffy och Laws allians.

11. Laws Besättning

Vi vet alla att de olika pirat-besättningarna delar några starka band beroende på vilken typ av relationer de har med varandra. Oftast liknar relationerna herre och slavar, som vi såg inom Beast-piraterna och till och till och med hos Big Moms territorium. Och vi har sett de som behandlar varandra som familj såsom Stråhattpiraterna och White Beard-piraterna. Vi vet att Law kom från North Blue och startade sin besättning någon gång, men hur kom det sig att han rekryterade killar som Bepo, Sachi och Penguin? Låt oss ta reda på det.

Bepo är en mink som av misstag sopades bort från Zou och lyckades gå ombord på ett skepp som var på väg mot North Blue. Bepo följde efter sin bror Zepo när han bara var åtta år gammal och klättrade ner för Zuneshas ben för att få en bättre utsikt över havet. Men när han väl kom till North Blue blev han mobbad av Sachi och Penguin, och det var här som Law räddade honom. Att se Sachi och Penguin nu vara en del av Laws besättning betyder att det var här han träffade och rekryterade dem, eftersom han ville ingjuta disciplin hos dem.

12. Laws Svärd

One Piece och svärd kan inte skiljas åt nu när animen och mangan också har utforskat den sanna samurajens land. Vi har sett flera vapen som inkluderar okrossbara svärd och de som kallas för förbannande svärd. Law bär med sig ett svärd som heter Kikoku, och det är ett av de längsta svärden i serien. Law har visat att han kan förlänga sitt svärds längd med sina förmågor, så detta kommer också som ett mysterium.

Detta är en av alla Trafalgar Law-fakta som de flesta fans inte riktigt vet om eftersom vi alla vet redan att Law bär ett svärd, men han är faktiskt inte en samuraj. Kikoku är ett svärd med en förbannelse, och är ett svärd som sägs leda till undergången för dess utövare. Intressant nog verkar det finnas fler mysterier kring svärdet.

13. Law Från Tyskland?

En intressant sak med animen One Piece är det SBS som kommer ut med varje mangavolym. Här kan fans fråga Oda vad som helst om manga och anime, och han kommer att svara ärligt. Han kommer dock inte att avslöja vad som ännu inte har hänt i mangan, så där kommer han be dig att vänta. Men för intressanta saker såsom en karaktärs trivia, kommer han att avslöja det eftersom det inte påverkar historien.

På frågan varifrån Trafalgar Law skulle komma från om han fanns i den verkliga världen svarade Oda i en av sina SBS, och berättade för fansen att Law skulle komma från Tyskland och att hans jobb uppenbarligen skulle vara läkare. Oda skulle tilldela sina karaktärer olika jobb från vad de gör i animen. Men med Law är det lite annorlunda. Vi har sett det här med Sanji, som skulle ha varit frisör i den verkliga världen. Men jag antar att allt detta betyder att Law skulle ha varit en tysk läkare i verkligheten.

14. Laws Namn

One Piece är baserad på många legender. Vissa legender gjorde hänvisningar till mytologiska skrifter och till och med trosuppfattningar. Vissa karaktärer är också baserade på verkliga berättelser, som Black Beard, vars karaktär hänvisade till en verklig pirat med samma namn som en gång dominerade haven.

Laws namn har många referenser även om det ännu inte har bekräftats officiellt. Han verkade ha fått sitt namn efter Edward Low, som var en pirat från 1700-talet och var känd för sina sjöstrider under Napoleonkriget. På samma sätt reser Law runt med en ubåt som är mest lämpad för sjöstrider. 

15. Laws Kappa 

Law skulle alltid bära sin karaktäristiska hatt och kappa när han reser och på baksidan av kappan finns en logotyp med orden Corazon. Ett fan frågade en gång Oda på SBS om detta syftade på Rosinate, som också är känd som Corazon. Även om Oda avslöjade att det bland annat syftade på honom, påpekade han också att det har dubbla betydelser.

På pälsen syns ordet Corazon som hänvisar mer till ordet än till Corazons namn. Så på spanska kan detta också betyda hjärta, och även om detta är Rosinates kodnamn, så kan det också vara en av Laws referenser till hjärta som han har valt att döpa sin piratbesättning efter. Att han är dödens kirurg och att han är läkare kanske också syftar på detta, med hänvisning till hans unika färdigheter.

16. Laws Tatueringar

Laws tatueringar har avslöjats i en skiss så att vi kan se dem mer i detalj. I animen och mangan dök de inte upp i sin helhet, inte ens i händelser där Law skulle vara topless. Den närmaste titt vi har fått på hans tatueringar var i Dressrossa efter att Doflamingo misshandlade honom så illa att han var tvungen att få behandling.

Annat än det har vi aldrig fått en fullständig bild av hans tatueringar i anime eller manga. Detta är en del av Trafalgar Law som kommer att avslöja mycket om honom och varför han har dessa tatueringar. För det betyder att han fick dem någon gång, och det kan finnas en anledning bakom det. På hans bröst finns en tatuering som liknar ett hjärta med en smiley som liknar hans Jolly Roger i mitten. Sedan på baksidan är det helt enkelt samma Jolly Roger som syns på hans skepp. Tatueringarna har officiellt avslöjats i en av Odas SBS, och svarade äntligen frågorna om hur Laws tatueringar ser ut.

17. Laws Djävulsfrukt

Att veta vad som gör Laws djävulsfrukts-krafter så speciella skulle betyda att många människor skulle vara ute efter den. Doflamingo arbetad hårt för att få tag på den och uppfostrade även Law så att han skulle kunna använda dess verkliga krafter på honom. Den eviga ungdomsoperationen sägs ha förmågan att ge andra odödlighet på bekostnad av användarens liv, så detta betyder att de alltid kommer att ha en ungdomlig kroppsbyggnad och utseende samt att de kommer att leva för evigt.

Doflamingo ville att Law skulle använda denna förmåga på honom, och man skulle kunna tro att Ope Ope no Mi är den enda frukten med förmågan att ge odödlighet. Men det finns bara en annan frukt med en så märklig förmåga. Vi har sett Hobby Hobby-frukten som kan förvandla människor till leksaker och därigenom ge dem odödlighet och sätta deras åldrande i suspens. Men den här är mycket sämre än Laws eftersom förmågan bara är aktiv när användaren väl är vid medvetandet.

18. Law Och "Ya"

Frågor som dessa besvaras bäst av Oda själv, och eftersom vi har SBS med varje volym av mangan, så har vi redan fått svar från skaparen av mangan själv. Law har visat en tendens att lägga till "Ya" till folks namn när han pratar med dem. Vi vet att i animen har de flesta karaktärer vissa verbala tics beroende på var de kommer ifrån, vilket är relativt vanligt i den japanska kulturen. Oda tillfrågades varför detta är fallet i Laws karaktär, och han förklarade följande:

Detta är en av de officiellt bekräftade faktan kring Trafalgar Law, och när Oda svarade på en fråga i SBS avslöjade han att det redan under Edo-perioden fanns en tendens som kallas "Yago" för att särskilja personer med liknande namn. Till exempel, om det fanns två Mr. Tomekichi, var det vanligt att hänvisa till en av dem efter var de kommer ifrån med "Ya". Liksom Dogu-ya skulle ingen Tomekichi användas för att hänvisa till Mr. Tomekichi, som kommer från "Dogu"(butiken), så ett suffix som Ya kommer att användas för att referera till var individer kommer ifrån, vad de gör eller vad de ser ut som. Vi såg detta när han refererade till Ussop som Nose-ya, med hänvisning till Ussops långa näsa.

Law har framträtt som en av de mer centrala karaktärerna ända sedan han träffade Stråhattpiraterna och allierade sig med dem. Han har spelat en avgörande roll för att starta slutliga uppgörelser mellan Luffy och starkare motståndare såsom Doflamingo och till och med Kaidu. Så vi skulle undra vad han kommer att göra härnäst efter Wano Arc. Men eftersom vi vet att han letar efter poneglyferna, kommer han sannolikt att fortsätta sin allians med stråhattarna eftersom de också letar efter de röda poneglyferna som i sin tur kommer att leda till One Piece.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.