Sanji Fakta One Piece

15 Fakta Om Sanji I One Piece

Vinsmoke Sanji är en av de ursprungliga medlemmarna i stråhattpiraterna. Han är mest känd för sina matlagningskunskaper och sin flirtiga natur. I början av serien är det mycket som tittarna inte vet om honom – nämligen hans mystiska bakgrund som medlem av en kunglig familj. Men även med mycket av den historien avslöjad finns det fortfarande massor av trivia och roliga fakta som inte ens de mest hängivna Sanji-fansen kanske inte ens känner till.

Vad är några saker du inte visste om Sanji? När Eiichiro Oda först skapade honom ville han döpa honom till Naruto, men gav upp idén när han fick reda på att en manga med samma namn snart skulle publiceras. Han funderade också på att göra honom till en revolverman, men slog sig till slut på en modell som var löst baserad på Steve Buscemi. Visste du också att Oda skulle ge honom Swim-Sim-frukten om han skulle få honom att äta en Devil Fruit?

1. Sanji Är Inte Förtjust I Sin Syster

Sanji får hjärteögon för nästan varje attraktiv kvinna han möter, med ett anmärkningsvärt undantag: Reiju Vinsmoke. Det kan tyckas uppenbart att Sanji inte skulle vara dragen till sin syster, men uppenbarligen känner inte alla så. Ett fan frågade Oda varför Sanji inte fick hjärtögon när han såg Reiju. Oda svarade:

"Så är det med bröder och systrar, eller hur? Jag brukade hamna i många slagsmål med min storasyster när jag var liten. Det skulle vara konstigt om Sanji förvandlade ögonen till hjärtan för att prata med Reiju."

För att vara rättvis mot detta fan, är det inte så att det inte finns några animekaraktärer som påvisar denna tabu. Ändå är det en ganska besvärlig fråga!

2. 4Kids Dub Ersätter Hans Cigarett Med En Klubba

4Kids-dubben av One Piece är känd för att ta stora friheter med serien, radera allt våldsamt, sexuellt eller potentiellt stötande. Detta för att medan One Piece ursprungligen riktade sig till äldre tonåringar, försökte 4Kids få det att fungera för en yngre publik.

En av förändringarna var att ta bort Sanjis cigarett och ersätta den med en klubba. Den redigerade versionen av Funimation-dubben lämnade också ute cigaretten, men de ersatte den inte med en klubba, de redigerade bara bort den helt och hållet.

Intressant nog visar kapitel 831 i mangan en spegelversion av Sanji som har en klubba istället för en cigarett. Inget ord om huruvida Oda var inspirerad av 4Kids-dubben eller något annat.

3. Kan Inte Slåss Mot Kvinnor

Sanji uttrycker ofta åsikter som kan vara lite nedlåtande. Han vägrar att slåss mot någon kvinna, oavsett hennes styrka. Denna attityd blåste upp i hans ansikte när han slogs mot Kalifa. Eftersom han inte ville slå tillbaka, slutade han med att bli helt förstörd. Här är vad Oda hade att säga om saken.

"När jag ritade Sanji vs Kalifa (kapitel 403), hyllade vissa människor Sanjis hållning, och vissa tyckte synd om honom. Sanningen är att jag inte riktigt ville skriva de raderna. Sanji har ingen "policy" att inte sparka kvinnor; sanningen är att han faktiskt inte KAN sparka dem. Han är en mycket stolt man. Jag tror att han var riktigt frustrerad över det. Tror Nami kände igen det och valde att berömma honom för en gångs skull. Det är en scen som jag hoppas kommer att resonera väl hos manliga läsare, men alla är fria att tolka det som de vill."

I grund och botten står Sanjis manliga stolthet i vägen för att han ser kvinnor som sina jämlikar, vilket hindrar honom från att uppnå sina egna mål.

4. Han Har En Märklig Koppling Till Nummer Tre

Sanji har flera kopplingar till nummer tre. En av dem står i hans namn. (三時 san-ji) kan betyda "klockan tre" eller "klockan tre mellanmål." Han är också den tredje sonen i familjen Vinsmoke, vilket kan vara anledningen till att han fick namnet i första hand. Dessutom användes hans skugga för att återuppliva en vild zombie vid namn Inuppe, som också råkade vara den tredje medlemmen i Penguin Trio. Hans födelsedag, som härrörde från hans namn, är den 2 mars - mars är den tredje månaden på året.

Den sista kopplingen är en som Oda inte nödvändigtvis kunde ha förutsett. I nästan varje popularitetsundersökning har Sanji hamnat på tredje plats. Den första, femte och sjunde omröstningen är de enda undantagen: i dessa placerade han sig på fjärde plats.

5. Han Är Väldigt Uppmärksam På En Viss Sak

Ett sätt som Sanjis perversion visar sig är genom att ge honom möjligheten att se en kvinnas byst - midja - höftstorlek med en enda blick. Han har kunnat göra det här med Nami, Robin och Hancock. Oda avslöjar detta i ett komiskt utbyte mellan sig själv och Sanji i SBS-delen av mangan.

"Oda: Hehe. Jag har en vän som är väldigt användbar för detta. Hans öga är ganska exakt. Det är den där "konstiga kocken", som kan se en tjejs tre storlekar med bara en blick, Sanji-san!!

Sanji: Sh*tty kille! Jag är inte "konstig"!! Det är "kärlek", jag är en "förälskad kock"!! Ah, tack för att du ringde mig. Lämna bara det här till mig. Nami-san är så söt. Och hennes stil är helt rätt. Nu, låt oss ta en titt... B 86! W 57! H 86! Ingen tvekan om det!! Hon är så cuuuuute. Men fan, hon är en tjuv. Men jag älskar henne fortfarande!!"

6. Vilka Är Hans Matpreferenser?

En karaktärs favoritmat är inte alltid intressant nog för att vara värd att notera. I Sanjis fall är han en professionell kock, så mat är en stor del av hans identitet. Så av denna anledning är vad han gillar och ogillar faktiskt ganska viktigt att veta.

Hans favoritsak att laga är skaldjur, och det var därför han gick med i Luffys besättning till att börja med - han hoppades hitta exotiska fiskar i det mytomspunna All Blue. Vad han än lagar, kommer han att lägga extra omsorg på det om han lagar det för en dam.

När det gäller vad han gillar att äta är han ett fan av kryddig skaldjurspasta och allt som ingår i svart te. Han är inte förtjust i konjac, eftersom det saknar näringsvärde. Han är inte heller sugen på glass, möjligen av samma anledning.

7. Varför Använder Sanji Olika Tilltal För Robin & Nami?

Du kanske har märkt att Sanji kallar Nami Nami-san, medan han refererar till Robin som Robin-chan. Detta är ett oväntat val, eftersom -chan är en hedersbetygelse som används för någon yngre, medan -san ofta gäller någon som är äldre. Samtidigt är Robin ungefär tio år äldre än Nami.

Oda sa att han inte hade något särskilt i åtanke när han bestämde sig för att göra det här, men en av hans medarbetare gav en förklaring han höll med om. Han sa:

"Ja, jag tänkte faktiskt ingenting på det. Förut var det en anställd på vår arbetsplats som frågade oss något intressant. Önskan att behandla en kvinna äldre än dig som om hon var yngre och en kvinna yngre än dig som om hon var mer av en vuxen .... Är Sanji bekant med den här känslan? Jag svarade, 'Åh, naturligtvis. Det stämmer.'

8. Han Har En Hypotetisk Djävulsfrukt

Sanji har inga djävulsfrukt-krafter, men Oda har några tankar om vilken som skulle passa honom bäst.

Han skulle ge honom Swim-Swim-frukten av Paramecia-typ. Varför? Oda förklarar det så här:

"Det tillåter en att glida genom väggar eller simma på marken. Om det ges till Sanji, skulle det bli en ganska otäck förmåga."

Vi är inte säkra på om han menar "otäck" som "att använda det effektivt i strid" eller "otäckt" som "att använda det för att gå igenom väggar och spionera på kvinnor" - det kan gå hur som helst med Sanji!

9. Hans Ursprungliga Design Är Väldigt Annorlunda

Det är svårt att föreställa sig Sanji som en revolverman, men det är precis vad han var i de tidiga utkasten av serien. Han har inte bara med sig vapen som vi sällan har sett honom använda i sin nuvarande form, han har också mörkt hår, en gammal västerlänning och en helt annan övergripande atmosfär. Önskar du att Oda hade gått med sitt ursprungliga koncept, eller gillar du Sanji som han är?

10. Han Har Aldrig Varit Sjuk Förut

När Nami får 104 graders feber avslöjar Sanji att han aldrig har varit sjuk själv, och har ingen aning om hur en sjukdom känns. Detsamma gäller Luffy och Usopp. Som sagt, han pratar om ämnet med ganska mycket kunskap innan han hävdar att han inte vet något om det på grund av brist på personlig erfarenhet.

11. Han Är Inspirerad Av En Oväntad Kändis

Ett fan spekulerade en gång i att när Oda skapade Sanji var han inspirerad av Leonardo DiCaprio i filmen Romeo & Julia. Det här är inte sant. Här är vad Oda hade att säga om sin karaktärs inspiration:

"Folk brukade gissa DiCaprio mycket tidigare. Men sanningen är att Sanji har en mycket mer ovanlig modell. Jag kanske inte går så långt som att säga "modell", men jag hoppades att få lite av den här personens vibbar att lysa igenom. Det är Steve Buscemi, han som dök upp i filmen "Reservoir Dogs". Coolt, va? Någon på Bandai var den enda som gissade rätt för ett tag sedan."

12. Han Skulle Heta Naruto

I One Piece Green: Secret Pieces avslöjade Oda att när han först designade Sanji, planerade han att döpa honom till Naruto. För att undvika förvirring så slutade det  med att han skrotade idén när han fick reda på att Masashi Kishimoto skulle ge ut en serie som heter Naruto.

Om han inte hade gjort det, skulle Kishimoto troligen ha kommit på ett annat namn med ramen-tema. De två artisterna har beskrivits som vänliga rivaler som tävlade om Shonen Jumps topplacering, men de båda kom alltid bra överens.

13. Sanjis Tändare I "One Piece Film: Z" Är Baserad På En Oda Skapade

I One Piece Film: Z ses Sanji använda en utsmyckad, gyllene tändare. Detta är faktiskt baserat på en riktig tändare som Oda skapade under ett samarbete med ett franskt företag som heter DuPont. Endast 55 personer hade turen att kunna köpa en. Vi andra får nöja oss med att se den i filmen - det, och se den i kapitel 663 i volym 67, där Oda smög in den snygga tändaren.

14. Varför Är Han Det Enda Blonda Syskonet?

Sanji är ett av fem barn. Av alla sina syskon är han den enda som har blont hår som sina föräldrar. Det här är ingen slump. Anledningen är att Sanji är den enda av hans syskon som inte var genetiskt modifierad på något sätt, en process som ändrar deras hårfärg.

15. Var Hans Kungliga Arv Förebådat?

Oda är känd för att göra några verkligt imponerande långsiktiga föraningar om händelser som ligger långt fram i tiden. Även om det inte är bekräftat om Sanjis kungliga arv avsiktligt förutspåddes, ser vissa berättelseelement mycket ut som ledtrådar. Det mest anmärkningsvärda exemplet är förmodligen det faktum att Sanji under Arabasta Arc kallade sig själv som "Mr Prince." Eftersom han bokstavligen är en prins passar namnet.

Det finns några andra exempel också. När Stråhattpiraterna kommer till Reverse Mountain säger Zoro att han aldrig har hört talas om ett skepp som klättrar uppför ett berg. Sanji säger att han vet något om det. Senare avslöjas det att Germasniglarna från Sanjis hemstad har varit kända för att klättra uppför berg! Det finns också det faktum att Sanji vid flera tillfällen av en slump har varit frånvarande när vissa personer kanske har känt igen honom och slängt ut hintar om hans sanna identitet.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.