Roronoa Zoros Svärd

Roronoa Zoros 9 Svärd

Roronoa Zoro är en av de mest framstående svärdsmännen i One Piece, och i denna artikel går vi igenom alla hans 9 svärd.

Roronoa Zoro är stråhattpiraternas kombattant och en av de starkaste personerna i besättningen, strax efter Monkey D. Luffy. Zoro siktar på att bli den starkaste svärdsmannen i One Piece-världen och för att åstadkomma detta har han gjort det till sitt mål att besegra mannen som för närvarande innehar titeln, Dracule Mihawk.

Som en mästerlig svärdsman har Roronoa Zoro redan använt ett gäng olika svärd i One Piece, där somliga av dem bara var med honom under kortare perioder, medan andra har varit i Zoros ägo i flera år nu. Här är alla 9 svärd som Zoro har använt:

1. Normal Dual Katana

Roronoa Zora har alltid varit en användare av den berömda Santoryu, även känd som Tresvärds-tekniken. Efter att ha fått Wado Ichimonji från Koshiro, skulle Zoro fortfarande behöva ytterligare två svärd för att komplettera figurerna, och för att göra det använde Zoro till en början två helt vanliga katanas.

Under hans kamp med Dracule Mihawk gick dessa två katanas sönder. Eftersom Wado Ichimonji var ett svärd av O Wazamono-klass, kunde den stå emot det svåra slaget som Mihawk gav Roronoa Zoro.

Roronoa Zoro Svärd

2. Johnny Och Yosakus Svärd

Efter att ha förlorat sina svärd till Mihawk, var Zoro tvungen att hitta en snabb ersättare för att kunna utföra den ökända tresvärds-tekniken. Medan besättningen kämpade i Arlong Park, lånade Zoro tillfälligt Johnny och Yosakus svärd.

Han slogs med dessa svärd mot Hachi. Zoro hade besvär med Hachi, med det var för att såret som Mihawk gav honom fortfarande var färskt. Som ett resultat av Zoros slarv, gick såret upp igen.

3. Wado Ichimonji

Wado Ichimonji är ett O Wazamono-svärd som Zoro fick av Koshiro. Från början var det meningen att detta svärd skulle gå i arv till Kuina, en tjej på Zoros dojo som han förlorade mot 2001 gånger. På grund av hennes allt för tidiga död tog Zoro istället Wado Ichimonji i sin ägo, och gav på så sätt ett löfte till sig själv att han skulle bli världens främsta svärdsman.

Hittills bär Zoro fortfarande detta svärd, och troligtvis kommer han att bära med sig det tills den dag han lyckas besegra Dracule Mihawk. Under tidshoppet har Zoros kontroll över svärdets krafter vuxit, och kommer att förbättras ytterligare efter händelserna i Wano Country.

4. Sandai Kitetsu

Sandai Kitetsu är är ett kraftfullt svärd som Zoro tog upp i Loguetown. Till skillnad från Yubashiri (som han också tog upp i Loguetown), är Sandai Kitetsu ett svärd av lägre kvalitet, eftersom det är ett av Wazamono. Jämfört med Yubashiri är detta svärd särskilt svårt att bemästra enligt Roronoa Zoro. Detta beror troligen på att Sandai Kitetsu är ett förbannat svärd, från familjen med de förbannande Kitetsu-svärden.

Men precis som med alla andra svärd tar det inte lång tid för honom att hävda sin auktoritet över det. Hittills har Zoro smitt detta svärd och använt dess blodsugna förmåga att skära igenom allt som står i hans väg.

5. Yubashiri

En av Roronoa Zoros första namngivna svärd, Yubashiri, gavs till honom av Ipponmatsu som ett resultat av hans mod under Loguetown-arcen av One Piece. Yubashiri var ett Ryo Wazamono-klassat svärd, även om det inte tillhörde dem finaste i serien. När det kommer till användning verkar Yubashiri vara ett ganska lydigt svärd, till skillnad från några av de andra som Zoro har använt.

Tyvärr slutade det med att Yubashiri förstördes av Shu, en av kaptenerna i flottan, under Buster Call på Enies Lobby. Zoro hyllade svärdet efter händelserna i Thriller Bark-arcen och ersatte det senare med ett annat svärd.

6. Shusui

En av de starkaste och mest kända svärden i hela One Piece-serien, Shusui, användes en gång av den berömda samurajen Shimotsuki Ryuma. Efter hans död stals svärdet, tillsammans med Ryumas lik, av Moria, som i sin tur använde det för att stärka sin armé. Efter att ha drabbat samman med Zoro, blev Moria imponerad av hans tapperhet och gav sedan Zoro svärdet.

Shusui är ett av de 21 O Wazamono-svärden, vilket gör det extremt sällsynt. Dessutom klassas det som en Kokuto, vilket gör det mer kraftfullt än ett vanligt svärd.

7. Seppuku

Roronoa Zoro hamnade i kniviga situationer under Wano Country-arcen där han anklagades för mord. Ombedd att ta livet av sig genom att begå Seppuku, fick Zoro ett kort svärd. Istället för att ta livet av sig, använde Zoro det här svärdet för att slakta alla som stod i hans väg, ihop med domaren, som var den egentlige boven.

Zoros hade en magnifik kontroll över detta Seppuku-svärd, trots att det var väldigt svårt att hantera. Han kunde till och med använda Haki på detta svärd, vilket stärkte dess krafter ytterligare.

8. Kamazos Lie

Återigen fann Zoro ett svärd kort under Wano Country-arcen när Gyukimaru stal Shisui från honom. När han försökte ta tillbaka sitt svärd, blev Zoro uppfångad av en man känd som Kamazo the Manslayer, som senare visade sig vara ingen mindre än Killer av Kid Pirates.

För att slå honom, tog Zoro till sig en av hans lie och använde den för att utföra en Onigiri, som skar rakt igenom Kamazo. Men Zoro tappade mycket blod under kampen och det slutade med att han svimmade under processen.

9. Enma

Enma var ett av den legendariska Samurajens Kozuki Oden svärd. Tillsammans med Ame no Habakiri använde Oden detta svärd för att utföra sin speciella "Oden Nitoryu"-stil. Efter hans död passerade hans knivar vidare till hans barn. Medan Kozuki Momonosuke fick Ame no Habakiri fick Kozuki Hiyori Enma, som hon senare gav vidare till Zoro, som just hade returnerat Shusui till Wano Country.

Enma är ett extremt kraftfullt svärd, som anses vara ett svärd som bara ett fåtal kan använda. Detta svärd har för vana att dra ut all Haki från användarens kropp. Slagen som skickas ut från detta svärd är mycket kraftfullare än vad som ursprungligen är avsett, och ordentlig kontroll behövs över detta svärd. Zoro har tränat för att uppnå perfekt kontroll över Enma och verkar även ha lyckats.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.