Gol D. Roger Fakta

Hemligheter Om Gol D. Roger

Gol D. Roger är den enda kända piraten som helt och hållet har utforskat den nya världen i One Piece och nått Raftel. Han är helt enkelt fenomenal.

Gol D. Roger är den enda kända piraten som har utforskat den nya världen i One Piece och nått Raftel, ön där One Piece förmodligen är. Rikedom, berömmelse, makt, känd för att ha erövrat allt, Gol D. Roger är utan tvekan en av de största piraterna som någonsin existerat, om inte den största.

Mycket av Rogers resa återstår att dela med fansen av Eiichiro Oda, skaparen av One Piece, men det har redan avslöjats massor av intressant information om honom. Här är 10 saker du förmodligen inte visste om Piratkungen, Gol D. Roger.

1. Rogers bakgrund

Gol D. Roger föddes i East Blues Loguetown. Han var väldigt rädd för att förlora dem han älskar eftersom han hade vuxit upp under extremt svåra tider. Som ung träffade han Rayleigh och var ganska imponerad av skeppet han hade stulit och som han nu kallade för hans hem. Roger såg deras möten som öde och bad honom att gå med honom och vända upp och ner på världen men Rayleigh vägrade. Men till slut gav han efter för Rogers tjat och de två blev oskiljaktiga sedan dess.

Tillsammans grundade de Roger-piraterna med Roger som kapten för besättningen medan Rayleigh var hans förste styrman. Vid något tillfälle besökte besättningen Water 7, anställde en mästare som heter Tom och bad honom bygga ett nytt skepp åt dem. Tom använde träet från det legendariska trädet Adam. Skeppet som Tom hade gjort, blev Rogers mest berömda skepp som han och hans besättning skulle segla in i den nya världen på.

När de nådde Lodestar Island, som var den sista ön som stockposten hade hänvisat dem till, insisterade Roger på att detta inte var slutet och att det fanns fler öar bortom denna punkt. Han fick rätt när han läste Road Poneglyphs som ger ledtrådar om deras platser.

Tyvärr fick Roger snart nog diagnosen om att han hade en obotlig sjukdom. Som sin sista önskan sa han till sin besättning att de skulle resa till Grand Line och nå den sista ön. Crocus, hans läkare, gjorde sitt allra bästa för att hålla honom vid liv tills hans dröm fullbordades.

2. Gol D. Rogers ålder

Gol D. Roger anses vara i samma åldersgrupp som Silvers Rayleigh, Sengoku Buddha, Monkey D. Garp, Shiki och Edward Newgate när det kommer till den eran. Uppenbarligen styrde Roger över haven under deras tid. Vid tiden för sin död var Gol D. Roger 53 år gammal.

Före tidshoppet, om Roger levt, skulle han ha varit 75 år gammal, och just nu skulle han ha varit 77 år gammal. Faktum är att bland piraterna som nämns ovan är Roger den näst yngsta, den enda som är yngre än honom är Whitebeard.

3. Hans födelsedag

År 1447 föddes Gol D. Roger precis vid slutet, den 31 december. Han fortsatte med att spela en stor roll i framtida händelser och skakade världen till dess kärna av sin blotta existens. Intressant nog är Gol D. Rogers son, Portgas D. Aces födelsedag, inte så långt ifrån hans egen.

Ace föddes den 1 januari 1502, efter att hans mor, Portgas D. Rouge höll honom i sin mage i 20 långa månader för att undvika att världsregeringen skulle få reda på att han var Rogers son. Till följd av hans födelse skulle Rouge så småningom gå bort.

4. Gol D. Rogers bounty

Om du bara ser animen och är rädd för spoilers, så kommer här en försiktig påminnelse för dig att hoppa över vad som kommer härnäst. Gol D. Rogers belöning avslöjades nyligen i kapitel 957 i One Piece-mangan, med titeln "Ultimate". Som förväntat av Pirate King, har han den högsta belöningen som en pirat någonsin har haft, med en svindlande siffra på 5 564 800 000 berries.

Detta belopp är hittills oöverträffat, och den enda piraten som har kommit i närheten av detta är hans rival och jämställd, Edward Newgate, även känd som Whitebeard. Whitebeard hade en belöning på 5 046 000 000 berries.

5. Stråhatten

Vi har alla sett Monkey D. Luffy bära den berömda stråhatten i One Piece-serien. Som man kan se i Romance Dawn-bågen fick Luffy stråhatten av ingen mindre än sin idol, Red Hair Shanks. Intressant nog fick Shanks själv denna stråhatt från någon annan. Som några av er kanske har gissat vid det här laget är den personen ingen mindre än Piratkungen, Gol D. Roger.

Det är Rogers stråhatt som Luffy har på sig just nu. Men var Roger fick denna stråhatt ifrån är inte känt. Det är möjligt att Roger själv ärvt stråhatten från någon annan, vilket skildrar processen med ärvd vilja i processen.

6. Likheten med Luffy

Stråhatten är verkligen inte det enda som Luffy och Gol D. Roger har gemensamt. Enligt Rayleigh liknar Luffys natur den som Rogers. Detta backas ytterligare upp av Shanks, som, när han träffade Rayleigh vid Sabaody Archipelago, sa till honom att Luffys ord liknade hans tidigare kapten, Gol D. Roger.

Vad mer, både Luffy och Roger har noterats för att le inför döden utan några som helst rädslor. Roger gjorde detta innan han avrättades. Under tiden log Luffy när Buggy var på väg att avrätta honom i Logue Town.

7. Likheten med Ace

Eftersom han är far till Ace är det ingen överraskning att Roger lämnade lite av honom i sin son. Enligt Whitebeard påminde Aces personlighet knappast om hans rival, Roger. Men den enda sak som de två delade med säkerhet var deras vägran att backa inför inkommande hot.

Som förklarat av Monkey D. Garp, skulle Roger aldrig backa, även om han stod emot en massiv armé som han omöjligt kunde besegra. Liksom han sprang Ace aldrig iväg när han konfronterades med fara, som man såg under Marineford-bågen där Akainu vanärade Whitebeard i Aces ansikte. Båda hade för vana att göra detta eftersom de ville skydda sina nära från faran, och att vända ryggen till hotet kändes som att utsätta sina nära och kära för just den faran.

8. Gol D. Rogers ilska

Enligt Garp, som kände Roger mycket väl, blev Piratkungen ofta väldigt upprörd, och när det brukade hända var han inget mindre än ett monster. Men hans handlingar beskrevs ha varit rena och liknade ett barns.

Trots sin hänsynslösa natur fortsatte Roger på något sätt att bli piratkungen, och enligt Garp hade han extremt tur att ha uppnått denna bedrift. Detta är något som han också delar med Monkey D. Luffy.

9. Hans koppling till Garp

Garp och Roger sägs ha varit konstant i strupen på varandra före piraternas stora tidsålder. De två hade dock inget annat än respekt för varandra. Garp har tidigare uppgett att han, trots allt det Roger gjorde, aldrig kunde förmå sig att hata killen.

Samtidigt kände Roger liknande gentemot Garp. Före sin död anförtrodde Roger sin son till ingen mindre än Garp och berättade för honom att han litar på mannen lika mycket som om han vore en av hans egna besättningsmedlemmar.

10. Hans mest formidabla fiende

Roger har haft flera fiender i One Piece, som 'Golden Lion' Shiki, 'The Hero of the Marines' Garp och Whitebeard, för att nämna några. Sengoku uttalade dock nyligen i One Piece Chapter 957 att Rogers mest formidabla fiende var Captain of the Rocks Pirates, Rocks D. Xebec.

Rocks hade som mål att bli kung av världen. I God Valley blev han dock helt krossad av Roger Pirates gemensamma styrka och en marinenhet som inkluderade Monkey D. Garp.

11. Rogers namn

Nästan alla One Piece-fans vet att Rogers fullständiga namn är Gol D. Roger. Intressant nog, för att dölja hans härstamning, försökte världsregeringen att popularisera honom med namnet Gold Roger. Få människor visste att hans riktiga namn var Gol D. Roger, som Roger själv nämnde när han pratade med Whitebeard för sista gången nära hans död.

Historien om D förklarades förmodligen av Roger för Whitebeard. Oda såg dock till att inte låta fansen veta vad det betydde just då. I framtiden kommer denna scen sannolikt att tas upp igen.

12. Gol D. Rogers förmågor

Endast ett fåtal personer kunde matcha Roger i strid. Monkey D. Garp hävdade att han var likvärdig med honom när det gällde styrka och gav upp i strid till honom. Detsamma gäller hans kamp mot Whitebeard, som är känd för att ha den starkaste djävulsfrukten, och Roger var också känd för att ha slagits på samma grunder som Shiki.

Rocks D. Xebec var Rogers mest formidabla rival och det krävdes en gemensam ansträngning av Roger och Garp för att besegra honom. Till och med mäktiga krigare som Kozuki Oden sa att Roger hade en enorm fysisk förmåga. Han hade också enorma nivåer av uthållighet och vitalitet, vilket kan ses efter att han fick diagnosen av sin obotliga sjukdom.

Han var skicklig i konsten om svärdsmanskap och hans val av vapen var en huggare. Han ses hålla den i slutet av sin piratresa. Han sågs också bära en flintlåspistol.

13. Speciella förmågor

Några av Gol D. Rogers speciella förmågor var:

  • Haki

Roger var en av få personer som kunde använda alla tre typerna av haki. Han visste hur man använder Haoshoku Haki, som låter användarna utöva sin viljestyrka på andra. Han var en av personerna som var känd för att ingjuta sin kraft med Hoashoku Haki för att öka sin attackerande kraft.

Han kan också använda Busoshoku Haki, som låter användare använda sin andliga energi för att skapa en osynlig rustning runt sig för att ge dem offensiva och defensiva förmågor. Han kunde fylla sin sabel med haki och använda den otroligt bra. Han kunde till och med avge det ur bladet vilket gjorde att han kunde attackera sina motståndare utan att fysiskt komma i kontakt med dem.

Till sist hade Roger till och med Kenbunshoku Haki, som låter användarna använda det sjätte sinnet för att känna andras närvaro, styrka och känslor. Det gav till och med användaren prerogativa förmågor.

  • Voice of all things

Roger hade förmågan att höra "voice of all things" vilket hjälpte honom att hitta Poneglyphs. Han var inte som Ohara-forskarna som kunde studera Poneglyphs, så han kunde inte läsa dem.

14. Gol D. Roger Quotes

"Jag kommer inte att dö, partner."

"Öde. Drömmar. Dessa ostoppbara ideal finns djupt i hjärtat av män. Så länge det finns människor som söker frihet i det här livet, kommer dessa saker inte att försvinna från jorden.”

"Världen. Vilken härlig plats! Sök frihet, så kommer den att ligga utsträckt framför dina ögon... Om den ändlösa drömmen vägleder din rastlösa ande, ta tag i den! Höj din flagga och stå högt!”

"Vill du ha min skatt? Du kan få den! Jag lämnade allt jag samlat på ett ställe, nu måste du bara hitta det!”

"Ärvd vilja, tidens öde och folkets drömmar. Så länge människor fortsätter att sträva efter frihetens mening kommer dessa saker aldrig att upphöra att vara!”

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.