One Piece Fakta

Därför Är One Piece Så Bra

One Piece är kanske den mest populära shounen-animeserien någonsin. Dess otroliga story och karaktärer har bidragit till dess massiva framgång.

Eiichiro Odas One Piece är en av de mest populära shonen-serierna i animehistorien. Seriens otroliga popularitet placerade den som en del av de tidigare "Big Three". Berättelsen följer Monkey D. Luffy på hans resa för att uppfylla sin dröm om att bli piratkungen.

Som den nuvarande innehavaren av djävulsfrukten Gomu Gomu no Mi, utvecklar Luffy sina färdigheter som gummiman och erövrar pirathaven som stråhattarnas piratkapten.

One Piece fick sin popularitet genom sin detaljerade handling, spännande karaktärer och kreativa miljöer. Animeserien hade premiär 1999, och dess animation och karaktärer har vuxit mycket under de två senaste decennierna. One Piece fortsätter att inspirera tittare över hela världen och visar inga som helst tecken på att sakta ner.

10. Regler

Trots komplexiteten i flera av dess berättelser, lyckas One Piece hålla reda på de många regler som har satts på plats. Vivre-kortet introducerades när Ace gav Luffy en liten bit papper och sa åt honom att hålla fast vid det utan att förklara vad det betydde.

Det förklarades senare att vivre-kortet håller samman en persons livskraft. Ett vivre-kort rör sig i riktning mot sin ägare och någon kan lokalisera dem när det väl används. I en komisk och underhållande uppvisning av vivre-kortets kraft använde Nami Big Moms vivre-kort för att skrämma hennes "vänner", till att hjälpa henne.

9. Unika Karaktärer

Fans är djupt fästa vid flera One Piece-karaktärer. Med mängden spännande identiteter Oda har skapat finns det många fanfavoriter. Vanligtvis blir tittarna förälskade i huvudpersonen och hävdar att den är deras favoritkaraktär, men One Piece gör det svårt. Publiken beundrar Zoros lojalitet, Sanjis charm, Choppers medkänsla, Robins ömhet, Namis praktiska egenskaper, Frankys egenheter och Jinbes ödmjukhet, lika mycket som de beundrar Luffys vänlighet och beslutsamhet.

Varje stråhatt har en viktig roll att spela och de alla bidrar med att göra sin besättning starkare. Förutom huvudteamet, har karaktärer såsom Vivi, Ivonkov, Rayleigh, Boa Hancock och Shanks också fångat fansens hjärtan. Alla har växt exponentiellt sedan starten av serien och det är spännande att se vad det leder till.

8. Fillers

Filler-avsnitt används för att sakta ner huvudstoryn för att ge mangaartister mer tid. Även om mangaillustrationer tar en betydande tid, skulle fansen hellre vänta än att tvingas släcka sin anime-törst med onödiga intriger. One Piece ska applåderas för sin förmåga att begränsa mängden producerade fillers.

Som en äldre anime är det imponerande att One Piece inte följde normen och bombarderade sin fanbas med fillers för att få mer tid. Även om One Piece inte helt saknar fillers, sammanfaller fillern som är animerad med de olika arcs som produceras i mangan, som i sin tur fokuserar på flera sidokaraktärer.

7. Hemlig Information 

One Piece har ett otroligt sätt att ge fans information om viktiga delar av historien, utan att de vet om det. Genom att ge tekniker ett annat namn eller nämna det under snabba sekvenser, är fansen inte medvetna om den relevanta information de har fått, och som kommer att spela en större roll senare.

Under Luffys kamp med Crocodile i Alabasta behövde Luffy bekämpa Crocodile's Sand-Sand Fruit med vätska. Han använde sitt blod som Crocodile misstog för Haki. Fansen har inte introducerats för Haki än, men den var alltid närvarande. När Rayleigh lärde Luffy om Haki, tänkte han på var han såg den användas tidigare, som vid Amazon Lily och Skypeia.

6. Kreativa Tekniker 

One Piece har introducerat flera karaktärer under sina 23 år. De flesta av dessa karaktärer har unika krafter eller innehar en djävulsfrukt. Med mängden karaktärer som Oda har skapat är det inget mindre än imponerande att ge de flesta av dem unika förmågor. Efter att fansen blev bekanta med Haki fick de veta att det fanns olika typer: Observation, Armorment och Conquers.

Observation låter användaren känna av andras närvaro, Amorment ger användaren osynlig rustning och Conquers Haki låter användaren prägla sin vilja på andra. Som om den här otroliga gåvan inte räckte till, så finns det också flera olika Djävulsfrukter. Djävulsfrukter är frukter som ger en person speciella förmågor när de väl fått i sig det. Det finns otaliga Djävulsfrukt-användare i One Piece. Vissa är mer kraftfulla än andra, men det är alltid intressant att se en ny användare.

5. Långvarighet

Som vi tidigare nämnde hade One Piece permiär 1999. Sedan dess start har animen blivit ett fenomen runt om i världen. Efter att ha sänts i över två decennier är One Piece mer spännande nu än när det väl började.

Som en av de längst pågående animerna hittills har One Piece hållit sina fans engagerade i en otrolig resa med älskvärda karaktärer. Genom åren har One Piece bara blivit mer underhållande. Fans är nu permanent investerade i storyn. Med varje plottwist, ny stråhatt-medlem och efterlängtad strid, blir tittarna ännu mer fästa vid den otroliga animen.

4. Världen

One Piece-världen är enorm och oändlig. Den består av otaliga öar och byar. Varje stråhatt kommer från en annan ö och när de väl går in i Grand Line blir deras värld ännu större.

Whole Cake Island, Zou, Punk hazard och Wano illustrerar kreativiteten Oda använder för att utöka One Pieces världsbild. Dessutom har fanbasen diskuterat hur varje stråhatt-medlems nationalitet representerar motsvarande länder i verkligheten. Luffy sägs vara från Brasilien, medan Ussop kommer från Afrika.

3. Relevanta Frågor

Även om anime är underhållning, är det inspirerande att se författare använda sina plattformar för att uppmärksamma relevanta, verkliga frågor. One Piece diskuterar fattigdom, politisk korruption och rasism genom marinsoldater, himmelska drakar, kungliga familjer och fiskmän. Fördomar förmedlas genom relationen mellan fiskmän och människor. Fiskmän litade inte på människor.

Som ett resultat skapade de lagar för att begränsa deras interaktioner. När Luffy skadades på Fishman Island behövde han en blodtransfusion. Det var dock förbjudet att dela blod med en människa. Jinbe ignorerade denna lag och gav Luffy hans blod. Scenen visar Jinbes blod lämna sin kropp och strömma mot Luffy i en känslomässig illustration. När Luffy ler tillkännager en röst: "Om du skadar någon, eller någon skadar dig, kommer samma röda blod att utgjutas."

2. Detaljrik Story

One Piece firade nyligen med att sända sitt tusende avsnitt. Med två decennier av animation under bältet, har One Piece imponerat på fansen med sin extraordinära uppmärksamhet på detaljer. Fansen blir ofta förvånade över informationen de fick innan de förstod dess betydelse. Odens karaktär exemplifierar krångligheterna i Odas författarskap.

Efter att ha sett händelserna som ledde fram till Akazaya Nines efterlängtade kamp mot Kaido, blev fans förvånade och imponerade över att se att många av de nya karaktärerna de har blivit bekanta med, alltid har funnits där. Izou lämnade Wano för att hindra Oden från att gå med i Whitebeards piratbesättning. I en ironisk händelseutveckling hamnade han hos Oden och blev en älskad medlem ombord på Moby Dick. Om fans skulle gå tillbaka och titta på Marine Ford War, skulle de se att Izou också var där och vädjade till Ace att återvända till skeppet. Det här är ett av flera exempel på hur Oda aldrig lägger till meningslösa detaljer utan att binda samman sina berättelser.

1. Statyer I Japan

One Piece är inte bara en älskad anime, utan det är också ett kulturellt fenomen. Fans av serien som besöker eller bor i Japan, kan hitta statyer dedikerade till karaktärerna i serien. Det finns 10 olika statyer i Odas hemstad Kumamoto, Japan. Det är sällsynt att anime-fans kan besöka en verklig plats dedikerat till deras favoritkaraktärer.

Det finns statyer av Luffy, Sanji, Ussop, Chopper, Brook, Franky, Robin, Nami och Zoro som senast avtäcktes i januari 2022. Som den nyaste medlemmen av Stråhattpiraterna, avtäcktes Jinbes staty den 23 juli 2022. Inte bara är dessa statyer ett semestermål för fans, utan de bidrar även till den lokala ekonomin.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.