Möt Karaktärerna I Dragon Ball

Möt Karaktärerna I Dragon Ball

Piccolo till Trunks, Krillin till Android 16 och Cell, vi har gått igenom DBZ-Karaktärer och deras fiender för att välja de bästa Dragon Ball Z-karaktärerna genom tiderna.

Vilka är de bästa Dragon Ball Z-karaktärerna? DBZ är en av de bästa animeserierna genom tiderna, och har sin beskärda del av otroliga hjältar och elaka skurkar. Du har kampsportsexperter, rymdfascister, Superman-analoger, några få robotar och en gudom, alla dedikerade till att slå ut bitar ur varandra.

Genom de många säsongerna, eller sagorna i den animerade seriens språkbruk, har många karaktärer lagt fram ett starkt argument för att vara bland dina favoriter. Det kan vara deras hand-to-hand-färdigheter eller deras snabbhet, eller kanske bara deras benägenhet för ett bra skämt. Men bara några kan uppnå den S-rankningen och bli deklarerade som de bästa Dragon Ball Z-karaktärerna.

Vi kan inte vara värd för en världsturnering, men vi har några omfattande mätvärden för att kontrollera människors kraftnivåer. Genom våra övervägandemetoder har vi skapat vad vi tror är den definitiva rankningen av Z Fighters och deras utomjordiska fiender. Från DBA till DBZ, dessa är de största karaktärerna i serien.

1. Goku

Karaktärer I Dragon Ball

Goku är huvudpersonen i Dragon Ball-sagan, och det är bara vettigt att han skulle rankas mycket högt på den här listan som en av de mest igenkännliga anime-karaktärerna. Gång på gång visar Goku att han är hjälten som hans adoptivplanet behöver. Han hittar alltid en ny reservoar av styrka eller en ny nivå av Super Saiyan-nivå för att övervinna de mäktigaste motståndarna som universum har att erbjuda. Ingen, inte Frieza, Broly eller Buu, kan verkligen besegra den ultimata Saiyan-krigaren.

Goku är också en bra kille i grunden. Han vill inget hellre än att träna hårt, bevisa sin duglighet och komma hem till en god måltid. Kanske gör det honom enklare och mindre komplex än hans ärkerival Vegeta, men du måste beundra Gokus konsistens genom åren.

2. Piccolo

Dragon Ball Characters

Namekian-krigaren är ryggraden i Dragon Ball Z. Han är avgörande för att döda Raditz i början av serien, och fortsätter sedan att hjälpa Goku och Z Fighters genom listiga insikter och stridsförmåga på hög nivå, trots gruffig attityd.

Svår kan han vara, men under det hårda yttret finns det en hängiven allierad och väktare som kommer att skydda de omkring honom med sitt liv. Sällan den mest kraftfulla i en given situation, men han är vanligtvis bland de smartaste, och han har aldrig mött en motståndare som verkligen kunde göra honom nervös. Att förtjäna hans respekt är lågmält den största segern.

3. Trunks

Karaktärer I Dragon Ball

Kommer du ihåg när Frieza kom till jorden, full av cyberimplantat och redo att utkämpa krig, då dyker Future Trunks upp ur det blå och bara skär upp honom? Det beror på att han kommer från en framtid där Frieza inte spelar någon roll eftersom ett värre hot är överhängande? En entré i toppklass, för en karaktär i toppklass.

Future Trunks sätter en hög standard, är cool, är en Super Saiyan och har ett svärd. Kid Trunks lever upp till det genom att vara lika radikal, uppnå Super Saiyan-form i ung ålder och delta i fusioner med Goten. Kärleksbarnet till Vegeta och Bulma var alltid ämnad för framgång.

4. Android 18

Android 18 Dragon Ball

Android 18 är mindre av en robot och mer av en djupt förbättrad övermänniska, Android 18 är rebelliskt från början i hennes och Android 17:s blodiga kupp mot Dr. Gero efter att de har aktiverats. Hon har aldrig ont om one-liners eller skämt. Hon har en konstant cool exteriör, så att ingen tror att hon faktiskt bryr sig om något.

Hennes slutliga äktenskap med Krillin, reaktionen på Cell och preferens för hjältemod skulle tyda på något annat. Som fighter är hennes stil snabb och oförutsägbar, vilket gör hennes turneringsframträdanden till några av de mest spännande att se. Hon hävdar att allt är för pengarna, men konstigt nog finns det alltid en ursäkt för att stanna kvar.

5. Vegeta

Dragon Ball Karaktärer

Ingen bär en rosa tröja bättre. Vegetas stora karaktärs-arc från förstörare till beskyddare är något som ständigt värmer hjärtat genom de många sagorna om Dragon Ball Z. En hantlangare från Frieza, prinsen av alla saiyaner, väntade bara på rätt tid för att döda folkmördaren av sitt folk, vilket framställde honom som en klok, långsiktig tänkare.

Mestadels av tiden är han mycket mindre av en bluff och möter utmaningar direkt av arrogans och aggression. Men under den egodrivna exteriören finns någon som såg hela hans ras utplånas, med en dödlig rädsla för att det skulle hända igen. Bulma såg det, och i hans orubbliga kamper mot Cell och Kid Buu ser vi det också.

6. Cell

Cell Dragon Ball Z

En skurk så otäck att vi fick en metatextuell nedräkning till att de var på full kraft. Cell är oundviklig inkarnerad, en perfekt maskin designad för att besegra jordens finaste krigare. Han kommer också katastrofalt nära, bara överträffad av den känslomässiga tyngden av hans egen känslolöshet.

Han är bara så läskig. De många stadierna, som absorberar människor och robotar genom hans svans, det faktum att han är det som kommer fram när du blandar genetiken hos alla våra favorithjältar. Kroppsskräck och förestående undergång smälts samman i ett labb för att göra oss alla djupt oroande.

7. Krillin 

Dragon Ball Z Karaktärer

Åh, Krillin. Du är bara där för att dö, och det är därför vi älskar dig. Gokus bästa vän har inte så mycket att göra med att försöka stå upp mot Dragon Ball Zs kosmiska krafter, men om det finns en översittare som ska utmanas är det bättre att tro att han kommer att göra det.

Naturligtvis bidrar hans optimism, positiva natur, anspråkslösa personlighet och kvickhet likaså. För att inte tala om Destructo Disc. När det finns ett problem är Krillin där för att ställa upp och göra sin del, hur litet det än är. En beundransvärd egenskap hos vilken seriefigur som helst.

8. Gohan

Gohan Dragon Ball

Inget barn ska någonsin få behöva möta den turbulens som Gohan fick göra i sin uppväxt, och ändå växer han upp till att bli en superhjälte. Från det ögonblick han slår Raditz, är det uppenbart att Gokus son är en kraft att räkna med, och som Cell alltför väl får reda på, är han katalysatorn för hur mycket stark kraft som är dålig för din hälsa.

Gohan är kräsen och motiverad mot aktivt goda och ärver många av sin fars bättre egenskaper och tjänar sitt samhälle som den store Saiyaman. Att ta på sig en cape får honom till och med i varmt vatten, ett händelseförlopp som Goku är alltför stolt över. I det sällsynta fall han vacklar betyder det att insatserna verkligen är över 9000.

9. Bulma

Bulma Dragon Ball

Du vet vad de brukar säga: Bakom varje före detta Saiyan-prins finns en kvinna som är orolig för honom. Bulma är en listig äventyrare som iblaand söker en lugn stund när hon inte jagar Dragon Balls. Förutom att uppfinna Dragon Radar, är hennes tekniska färdigheter en ständig resurs för våra egensinniga, ibland ganska fåniga hjältar.

Hon är mer än bara en fantastisk uppfinnare, hon är ståndaktig, listig och alltid villig att hjälpa Dragon Team med alla medel som finns tillgängliga för henne. Den långvariga karaktären i Dragon Ball-serien, förutom hennes bästis Goku, ger hennes tillväxt en känsla av åldrande som vi alla går igenom. Vem säger att du inte kan hjälpa till att rädda världen när du är 40?

10. Android 16

Android 16 Dragon Ball

"Skydda det livet jag älskar" - den vackra, gripande frasen som avslutar Android 16:s sista tal till Gohan. Kastad åt sidan som ett misslyckat experiment, får denna metallbit Dragon Ball Z att flirta med idéer om tillverkade känslor, öde och vad det innebär att vara vid liv. Under loppet av en enda saga påverkar han historiens gång på ett sätt som Dr Gero bara kunde drömma om.

Hans stoiska men ändå mjuka sätt frammanar Frankensteins monster från James Whales skräckfilm från 1931, något som framhävs ytterligare av hans mer känslomässiga syskon. Precis när det verkar som om han kommer att vara obetydlig, är hans ord om enstaka nödvändighet av våld för att skydda det som är bra, sanna för att rädda dagen. Han är kraftfull, på alla olika sätt.

11. Beerus 

Dragon Ball Characters

Beerus är den bokstavliga guden av förstörelse. Han var introducerad i animefilmen Dragon Ball Z: Battle of Gods, och skulle alltid hitta vägen till vår lista. Allsmäktig och genomsyrad av intensivt kaotisk energi, det enda som hindrar honom från att vara en megaloman är att han är en katt som gillar sin leksak.

En Super Saiyan-gud blir den önskade leksaken, och han ger sig ut för att hitta en och avbryter Goku, Vegeta och de andra. Ambivalent till grymhet, gör hans övergripande styrka honom till en potentiell skräck för alla omkring honom. Men den oförutsägbarheten gör honom till den perfekta karaktären för den senaste serien.

Dessa är våra val för de bästa Dragon Ball Z-karaktärerna.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.