Var Du Kan Se Dragon Ball

Var Du Kan Se Dragon Ball

Det finns massor av olika Dragon Ball-serier där ute. Här går vi igenom var du kan streama dem.

Det finns bara ett fåtal serier där ute som har kunnat skapa en såpass stor global inverkan som Dragon Ball har. Med sin debut 1986 är serien fortfarande igång efter två decennier och än finns det inga tecken på ett slut. Goku- och senare Vegetas resa fortsätter att höja insatserna för varje serie.

Fienderna må vara olika, men de viktigaste lärdomarna av att stå upp för dig själv, lagarbete och kärlek kvarstår under hela serien. Gokus glada personlighet och beslutsamhet gör honom till en av animes mest ikoniska hjältar. Med 20 filmer och 6 animeserier under bältet är Dragon Ball tillgänglig för att streamas på ett gäng olika sajter. Här tar vi reda på var du kan se Dragon Ball.

1. Var Du Kan Se Dragon Ball

Dragon Ball, det var där allt började. Fansen blev förälskade i Goku och hans barnsliga inställning till strider. Det var enkelt då, Goku var bara ett barn, åkte på sin nimbus och hade kul samtidigt som han besegrade skurkar. Han brukade förvåna alla med sin styrka och fick vänner på vägen.

Många huvudkaraktärer som Master Roshi, Krillin och Bulma introducerades i Dragon Ball. Saker och ting är annorlunda numera, med Goku som överträffar nivån av gudar. Dessutom har karaktärerna förändrats en hel del från när de först introducerades. Historien har idag förändrats helt från vad den var i början.

Eftersom det är en stor del av animekulturen, streamar bl a Hulu Dragon Ball.

2. Var Du Kan Se Dragon Ball Z 

Dragon Ball slutade med att Goku och Chi-Chi gifte sig, Dragon Ball Z tar upp handlingen direkt efter det. Serien hade sina brister, men det satte inte stopp för dess växande popularitet. Det var seriens peak och gav fansen många ögonblick att minnas.

"It's Over 9000" meme, Saiyan arc, Buu arc, Frieza och Vegeta är allt som fans älskar med den. Ribban höjdes också för seriens animationer, berättande och dialoger. Serien gav Goku en exponentiell ökning av kraften från Super Saiyan till Super Saiyan 3. Endast Dragon Ball Super kunde göra samma inverkan som Dragon Ball Z.

Amazon Prime streamar Dragon Ball Z med alla dess filmer. Den finns även på Netflix, men den är bara för den japanska publiken.

Streama Dragon Ball Z

3. Var Du Kan Se Dragon Ball GT

Akira Toriyama gav sitt allt i Dragon Ball Z. Han lade alla kort på bordet och nu var han tillfreds med slutet. Men Toei Animation ville annat, de trodde att de kunde få till ytterligare en uppföljare utan Toriyama. Det gick åtminstone inte bra. Problemet med Dragon Ball GT är att det ligger i Dragon Balls tidslinje men förblir inte trogen essensen av Dragon Ball eller Dragon Ball Z. Därför slutade det med 64 avsnitt.

Goku tar fram en ny form när han väl blir pressad. Om han inte kan besegra en fiende med en stark attack, skulle han bara använda en starkare. Det tog bort allt det roliga. Goku var 10 gånger starkare sedan han slogs mot Frieza. Slutet löste dock nästan bristen på berättande. Det var nytt och andligt med Goku som offrade sitt liv för att skydda jorden.

Dragon Ball GT finns att streama på Hulu.

4. Var Du Kan Se Dragon Ball Kai

Remakes görs för att kompensera för bristerna i originalet och lägga till bättre element som förstärker berättelsen. Samma sak hände med Dragon Ball Kai, som var en nyinspelning av Dragon Ball Z. Efter framgångarna med Dragon Ball Z skräddarsyddes Dragon Ball Kai för den västerländska publiken.

Den innehöll nya öppningar, slut och musik, som alla fångade originalets energi. Berättelsen var mer strömlinjeformad och all uppsvälldhet från originalet togs bort. Den var också trogen den ursprungliga källan till Toriyamas Dragon Ball-manga, inklusive dialogerna och scenerna.

Dragon Ball Kai kan ses på Prime Video

5. Var Du Kan Se Dragon Ball Super

Dragon Ball Super var en värdig efterträdare till Dragon Ball Kai. Den blåste nytt liv i serien och producerades under ledning av Toriyama själv. Så det fanns färre chanser att gå fel. Även om serien kanske inte är perfekt och fortfarande står inför vissa problem, så täcks det hela av de fantastiska kampsekvenserna och berättelse-bågarna.

Hjältarna, Vegeta och Goku, nådde nya nivåer av styrka eftersom starkare skurkar tvingade dem att göra det. Den fångar andan i Dragon Ball Z. Introduktionen av Jiren öppnade upp för nya möjligheter. Så mycket hype skapades kring serien att streamingtjänsterna låg tillfälligt nere.

Dragon Ball Super spelar på nästan alla lagliga anime-streamingsidor som t ex Prime Video, Crunchyroll och Hulu.

Streama Dragon Ball

6. Var Du Kan Se Dragon Ball Super: Broly 

Dragon Ball Super: Broly är den enda filmen på listan eftersom den är kanon till Dragon Ball Super. Studion hade tid och budget, så kvaliteten var förstklassig. Kampscenerna använde aldrig, inte ens en enda gång, den typiskt upprepade animationen. Varje åtgärd var detaljerad och animeringen var smidig.

Den hade levande färger och en komplett berättelse som verkligen öppnar upp för några fantastiska narrativa möjligheter framåt.

Du kan se filmen på Prime Video.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.