Son-Goku Vs Naruto

Goku Vs Naruto

Kampsport och fighting är en viktig del av många animeserier. Vissa av dem är mindre kända, medan andra är bland de viktigaste verken i genren. Den senare gruppen inkluderar både Naruto och Dragon Ball, två av de mest populära animeserierna i historien (båda är medlemmar i "Big Four"). Nu, i den här artikeln, kommer vi inte att jämföra de två serierna, utan snarare deras två huvudpersoner – Son Goku från Dragon Ball och Naruto Uzumaki från Naruto – för att berätta vilken karaktär som är starkast utav dem två.

På grund av sin enorma potential och otroliga bedrifter skulle Son Goku kunna besegra Naruto Uzumaki i en direkt sammandrabbning av dessa kampsports-titaner. Son Goku är en verklig gud och han växer sig starkare för varje kamp, ​​medan Narutos krafter begränsas av hans inneboende mänsklighet. Goku är också mer erfaren och har bekämpat och besegrat fiender mycket starkare än Naruto. Det är därför Goku vinner denna kamp.

Resten av artikeln kommer att fokusera på att jämföra huvudpersonerna i Dragon Ball och Naruto. Du kommer att ta reda på vem Son Goku och Naruto Uzumaki är, samt vad deras exakta krafter och förmågor är. I slutändan, baserat på vad vi har presenterat tidigare, kommer vi att ge vår slutgiltiga bedömning om vem som är starkast. Vi lovar att det kommer bli en rolig läsning så fortsätt läsa till slutet!

Vi kommer att jämföra krafterna och förmågorna hos våra två huvudpersoner innan vi ger vår slutgiltiga dom.

1. Son Gokus Krafter

När det gäller rena krafter kan vi konstatera att Son Goku har blivit en sann Saiyan-gud allt eftersom serien fortskred. Han har inga superkrafter som vissa andra superhjältar, men han kan använda sin kroppsbyggnad och sina stridsfärdigheter på ett sådant sätt att han verkligen framstår som övermänsklig.

Han är en karaktär som ständigt utvecklas och som uppgraderar sina färdigheter och potential efter varje stor utmaning, och blir mer kraftfull efter varje kamp. I den aspekten är hans potential praktiskt taget obegränsad och det är säkert att anta – även om vi måste upprepa att det inte finns några konkreta bevis för detta – att hans potential är oändlig.

Goku Vs Naruto

När det kommer till hastighet, ja, vi vet faktiskt inte hur snabb Goku är. Vi vet att han är snabb. Hans reflexer är lysande och han kan verkligen röra sig riktigt snabbt. Men hur snabb är han egentligen? Vi har ingen aning.

Om vi ​​konsulterar Dragon Ball Super, där Gokus krafter har blivit nästan absurt stora, och jämför hans hastighet med den allmänna hastigheten hos Dragon Ball Z-karaktärerna, kan vi anta att han har blivit den snabbaste karaktären i serien.

Det tråkiga är – vi har absolut inga bevis för detta och detta för oss till verifierbarhets-frågan som nämns ovan. Detta är ett av sådana overifierade antaganden som du kan tolka fritt.

När det gäller uthållighet är Son Goku en exceptionell fighter som inte blir trött och blir bättre efter varje kamp. Son Goku är en utbildad kampsportare så han är automatiskt exceptionell i hand-till-hand-strid. Han litar faktiskt inte bara på sin styrka och sina krafter, utan snarare på sina färdigheter och komplexa stridstekniker.

Hans Saiyan-fysik gör det också möjligt för honom att hålla på väldigt länge i en kamp, ​​så länge att det är tveksamt om han överhuvudtaget kan bli trött, men detta är också ett av de obevisade antagandena som kan tolkas fritt. Han växer också efter varje kamp och blir starkare, vilket också gör honom mer hållbar efter varje kamp.

Han är dock inte odödlig, vilket är något vi tyckte var värt att nämna vid det här laget.

Slutligen vill vi bekräfta att Goku egentligen inte har några kända svagheter i klassisk mening. Visst, han kan bli slagen, men det finns inget hemligt vapen du kan använda i en kamp mot honom. Om du är en bättre fighter kommer du att vinna. Om inte, finns det verkligen ingen "cheat code" du kan använda dig av.

2. Narutos Krafter

Naruto är en ganska intressant karaktär, eftersom han började som en mycket oduglig och svag ninja (shinobi), som bara kunde bemästra den helt värdelösa sexiga tekniken. Å andra sidan, med tiden behärskade Naruto inte bara mer komplexa tekniker utan blev också – som de flesta tror – historiens mest kraftfulla shinobi.

På höjden av sina förmågor kunde han möta och besegra några av de mäktigaste fighters i franchisen. Han har också enorma reserver av mycket starka chakra, som aktiveras gradvis allteftersom animen fortskrider.

Goku Vs Naruto

När det gäller hans jinchūriki-förvandlingar, förbättrade Naruto också gradvis sina färdigheter, men för det mesta använde han bara hälften av Kurama (det nio-svansade odjuret) under sina transformationer, vilket betyder att han bara använde hälften av sin fulla potential.

Om man enbart tittar på siffrorna är Naruto inte den starkaste karaktären i Naruto. I själva verket är även Sasukes siffror högre än hans enligt de officiella databöckerna. Ändå kunde Naruto besegra inte bara Sasuke utan alla andra fiender som dök upp under hela seriens gång, och därigenom visade hur kraftfull han verkligen var.

Naruto är förvisso den mest kraftfulla och skickligaste shinobin från hela franchisen och det råder ingen tvekan om att han har vuxit sedan sin debut till att bli en formidabel fiende för alla som möter honom.

3. Vem vinner, Goku eller Naruto?

Nu har Naruto och Son Goku aldrig kämpat mot varandra och eftersom mangaförfattarna inte är så förtjusta i crossovers mellan olika universum kommer de förmodligen aldrig att göra det (kanske i ett videospel, eftersom de är kända för att ha sådana händelser, men det är inte riktigt trovärdigt).

Problemet här är att världarna Dragon Ball och Naruto fortfarande är ganska olika när det kommer till utförandet av några grundläggande koncept, vilket gör det svårt att jämföra dessa två på ett helt objektivt sätt.

Det är ganska svårt att jämföra Narutos siffror med Gokus färdigheter, och inte bara för att många av Gokus färdigheter bara är tolkningar av vad han kunde göra, snarare än faktiska demonstrationer av den gränslösa potential han har.

Så, hur jämför man dem ordentligt? Tja, om vi analyserar de tre grupperna vi gjorde med Goku och jämför dem med Narutos siffror, kan vi tydligt se att Naruto inte riktigt gör det så bra mot Goku, förutom deras uthållighet.

Gokus krafter är ett par nivåer över Narutos, trots Narutos kommando över Nine-Tails. Den nio-svansade demonräven är Narutos starkaste vapen, men även det kunde inte göra mycket mot Gokus Saiyan-krafter.

Son Goku Vs Naruto

Goku kunde besegra verkliga gudar i de senaste upplagorna av manga, trots att han inte var en gud själv, och ännu tidigare kunde han besegra sådana som Piccolo och Frieza, som båda var mer kraftfulla än någon annan karaktär. Det är värt att nämna att Goku inte ens var i närheten av sin fulla potential vid den tiden.

Deras tekniker, som är en relaterad fråga, är på hög nivå och båda är mästare när det kommer till sina respektive världar. Det enda problemet är att Gokus tekniker verkar vara mycket överlägsna Narutos.

Hastigheten är också en intressant faktor, men Naruto var inte riktigt den snabbaste karaktären i sin värld, medan vi har några indikationer på att Goku blev den snabbaste i hans värld. Det är därför vi tror att Goku triumferar även när det gäller hastighet. Deras uthållighet är dock något de delar och vi tror att de båda skulle kunna hålla lika länge i en kamp.

Det enda problemet Naruto skulle ha här är att Son Goku blir starkare när kampen fortskrider, vilket betyder - ju längre kampen är, desto mindre chans har Naruto att vinna.

Och med detta kan vi avsluta vår korta analys. Baserat på de fyra viktigaste kategorierna har vi kommit fram till att Goku skulle kunna besegra Naruto i en kamp.

Det skulle definitivt inte bli en lätt kamp, ​​och den skulle förmodligen pågå länge, men i slutändan, på grund av hans överlägsenhet i praktiskt taget alla kategorier, skulle Son Goku utropas till vinnare i denna ultimata sammandrabbning av de två bästa kampsports-konstnärerna i manga- och anime-världen.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.