Son-Goku Fakta

Fakta Om Gokus Ultra Instinct

Gokus senaste förvandling kan vara hans slutliga form, men det finns fortfarande mycket att lära om Ultra Instinct.

Dragon Ball har funnits i flera år nu och med tiden har huvudkaraktären, Goku, gått igenom en hel del förändringar. När han bemästrar sina förmågor och utnyttjar krafter som tidigare trotts ouppnåeliga, har Goku kunnat förvandlas till nya former med ofattbara stridsförmågor och boosts. Hans senaste förvandling, Ultra Instinct, är förmodligen den högsta möjliga form som kan uppnås i Dragon Ball-universumet, men hur väl känner du till Ultra Instinct?

Ultra Instinct är en av de transformationer som sätter ribban högre än vad någon ribba borde nå och många fans av serien har undrat om detta kan vara Gokus sanna slutliga form. Det är förvisso en möjlighet, men i vilket fall som helst är Ultra Instinct den överlägset högsta nivån av kampsportsbehärskning som Goku ännu inte har uppnått och fans är förväntansfulla över vad som kommer härnäst.

När Dragon Ball Super gick mot sitt slut, blev fans upprymda över avslöjandet av Gokus fullbordande av formen, men vart tar han vägen härifrån och vad kan han uppnå i framtida faser?

Ultra Instinct Fakta

15. Stegbar Transformation

Medan Ultra Instinct verkar vara den ultimata formen för Goku och den svåraste att bemästra, kan den delas upp i två distinkta former som faller under Ultra Instinct-namnet. Till en början lyckas Goku förvandlas till det som kallas för Ultra Instinct, vilket är anmärkningsvärt för hans silverfärgade hår. Ultra Instinct är betydligt mer instabil än sin motsvarighet, även om den utmärker sig i Ki-kontroll.

Om användaren råkar tappa fokus medan han är i formen, susar det ut helt och lämnar personen sårbar. Det betyder inte att Ultra Instinct inte är en någon kraftfull transformation för Goku, men den är inte i närheten av lika kraftfull som den andra halvan av Ultimate Instinct.

Complete Ultra Instinct är den bemästrade formen av transformationen, som representeras av en hel del glödande ljus och Gokus helvita hårstrån. Effektnivåerna är ganska så maxade på Complete och det är lättare att underhålla (när det väl är uppnått) än dess motsvarighet, men att förlora det orsakar en hel del skada så det har sina nackdelar också.

Vid kulmen av sin kamp med Jiren var Goku på väg att avsluta sin motståndare, men belastningen på hans kropp blev för stor och han blev omkörd med mycket smärta, vilket fick honom att återgå till sin basform.

14. Svår Att Uppnå

För att någon ska uppnå Ultra Instinct i någon av dess former behöver de absolut kontroll och ett mycket avancerat mentalt tillstånd. För att uppnå detta behöver Goku lite extern hjälp även om det verkar naturligt för honom att uppnå detta tillstånd på egen hand.

För att Goku ska kunna göra denna förvandling måste han rensa sitt sinne, fokusera all sin energi på striden och behålla en desperat vilja att vinna kampen. Det betyder i huvudsak att han kräver externa stimulanser för att få Ultra Instinct att hända. Första gången Goku uppnår Ultra Instinct är han på väg att bli upplöst av Genki Dama (Spirit Bomb), vilket gjorde att han kunde förvandlas till Ultra Instinct i defensiva syften.

Andra gången han förvandlades blev han nästan besegrad av Kefla. När han gjorde förvandlingen en tredje gång var Goku den enda kvar som kunde besegra Jiren.

Till skillnad från andra förvandlingar såsom Super Saiyan, kan han inte bara transformera fram och tillbaka efter behag. Allt måste ställas in precis rätt för att få Goku att byta till sin nya form.

Även med den här "begränsningen" kan Goku göra transformationen när den i slutändan är nödvändig, vilket gör den lika effektiv som hans tidigare transformationer.

Goku Ultra Instinct

13. Förutspått Vid Resurrection F

När Goku äntligen förvandlades till vad som kallas hans "Ultimata form" var fansen på kanten av sina stolar. Serien hade teasat tittarna om en ny transformation ganska länge på Dragon Ball Super, men nu när vi har sett vad Ultra Instinct är och hur det fungerar, har det blivit uppenbart att den nya transformationen förebådades så långt tillbaka som Dragon Ball Z Resurrection F.

Resurrection F släpptes redan 2015, men det skulle dröja ytterligare två år innan vi lärde oss det officiella namnet för Ultra Instinct.

När vi ser tillbaka på Resurrection F och Universums överlevnadsbåge ser vi Whis använda Ultra Instinct så att han både kan undvika och markera sina lärjungar.

När vi ser det beskriver Whis det som slutresultatet av att röra sig utan att tänka på ett sådant sätt att det antyder att Saiyans har mer att lära sig innan de verkligen kan bemästra sina kampstilar. När vi vet vad vi vet nu, verkar det uppenbart att Whis förebådade Gokus ultimata form långt innan han hade en chans att lära sig och bemästra den. Whis användning var inte första gången vi såg Ultra Instinct i praktiken; Beerus var den första som använde den i animen efter att ha lärt sig den från Whis. Han hade ännu inte bemästrat det, men visade det när han slogs mot Goku på King Kais Planet.

12. Defensivt Drag

Medan Ultra Instinct påstås vara Gokus ultimata form, användes den från början enbart som ett defensivt drag. Det är vettigt när man tänker på det faktum att Ultra Instincts kärnfunktion är att låta användaren reagera utan att tänka.

Reaktion i en kamp är i allmänhet en defensiv teknik, även om den alltid bör åtföljas av offensiva drag. Förmågan att omedelbart känna till en motståndares rörelser och undvika deras attacker är en av Ultra Instincts grundläggande principer. När han först uppnådde Ultra Instinct -Sign-, gjorde han det när han var på randen av nederlag och överlevde först när han gjorde förvandlingen.

Goku kunde bara uppnå förvandlingen på grund av att han bröt sitt "självbegränsande skal", som beskrivs av Whis. Han kunde utnyttja sin djupa potential inom sig och förneka alla tidigare skador. Detta var viktigt med tanke på de brutala nivåerna av skada han hade tagit tidigare i kampen. Goku kunde bryta igenom sina självbegränsningar och försvara sig framgångsrikt.

Med den nyligen upplåsta Ultra Instinct kunde han utvecklas och matcha motståndare med större makt. Detta fortsatte för fler transformationer innan han slutligen uppnådde Ultra Instinct Complete, som är lika offensiv som defensiv till sin natur.

11. Beerus 

Ultra Instinct Fakta

Vi vet redan att Whis kan hantera Ultra Instinct ganska naturligt, vilket visades i Dragon Ball Resurrection F, men vi har inte sett någon annan än Goku använda det i animen. Det är något konstigt, med tanke på att Ultra Instinct är utpekat som gudarnas tillstånd, men hittills har vi bara sett en ängel och en dödlig använda den.

Så är det i animen, men i mangan har vi sett någon annan använda den, även om det var något mindre otroligt jämfört med den animerade serien. Killen som spikade förvandlingen var ingen mindre än Beerus.

I början av Universe Survival Arc, tvingas förstörelsens gudar att slåss av Zeno, vilket leder till en oundviklig kamp. Beerus ses nästan omedelbart ta sig in i och använda Ultra Instinct. Intressant nog anpassade mangan aldrig Resurrection F så alla som bara hade läst serien och inte sett animen lämnades i mörkret när det gällde föraningar.

Detta gjorde visningen av Ultra Instinct lite mindre effektfull än den vi äntligen såg Goku förvandlas till på Dragon Ball Super, men det skulle vara svårt att hitta en läsare av mangan som inte var bekant med animen.

10. Gokus Personlighet

När Goku först gjorde övergången till Ultra Instinct behöll han en nivå av stoicism som sällan skådats i serien. Det här är en karaktär som är välkänd för sina skämt och att se honom i ett dämpat tillstånd var något skrämmande för fansen. Med tiden ses han sakta men säkert få tillbaka sin personlighet och typiska lugn, vilket verkar parallellt med hans behärskning av Ultra Instinct.

Det verkar uppenbart att ju längre han använder Ultra Instinct, desto mer börjar han agera som sitt vanliga jag. Detta manifesterade sig under Tournament of Power när Goku visade en hel del ilska och talade i sitt Ultra Instinct-tillstånd.

Om man ser tillbaka på hans förvandlingar genom åren är detta inte precis ett nytt fenomen. När han först uppnådde formen av Super Saiyan på Namek, var han så fylld av ilska att han knappt verkade som Goku alls. Denna rena ilska minskade i intensitet med tiden, vilket gjorde att hans personlighet kunde återuppstå genom hans konflikt med Freeza. Det här är bara ett av många sätt som Ultra Instinct delar vissa likheter med Super Saiyan - men till skillnad från Super Saiyan handlar Ultra Instinct mindre om att öka i styrka och mer om att automatiskt försvara sig från hot och motverka dem.

9. Vegetas Sinne

Ultra Instinct Fakta

Jämfört med Goku är Vegeta ganska kraftfull, så du kanske tror att han kan nå samma nivå och en dag uppnå Ultra Instinct. Tyvärr för Vegeta ser detta inte ut som en möjlighet tack vare hans oförmåga att ta varje strid som den är. Detta togs upp i Resurrection F som Vegetas största problem i strid. Han kan bli för fast i sina egna tankar när han tänker på var och en av hans rörelser. Vi fick se denna tendens när han tvekade att besegra Freeza vilket gjorde att jorden istället förstördes.

Det verkar som att Vegeta en dag skulle kunna övervinna denna "brist", men det finns inget som tyder på att det kan hända. Hans behov av att vara fokuserad på stridens detaljer är precis vad som står i vägen för att nå Ultra Instinct. Omvänt hittar Goku ett sätt att leva i stridens ögonblick och kan zonera ut sitt sinne mycket bättre än Vegeta. Han fokuserar inte på varje rörelse, vilket är anledningen till att han kunde göra hoppet och förvandlas till Ultra Instinct.

Vegeta kan lära sig av Gokus exempel, men för närvarande är Goku den enda dödliga som kan uppnå det.

Hans inställning står i direkt konflikt med hur Ultra Instinct fungerar.

8. Goku Är Den Enda Dödliga

Vi alla vet att Goku är speciell när det kommer till Dragon Ball-universumet, men när det kommer till Ultra Instinct står han ännu högre över andra dödliga karaktärer. I slutet av Dragon Ball Super är Goku den enda dödliga som någonsin uppnått Ultra Instinct och det verkar som om han kan hålla titeln på obestämd tid. Som vi har sett i Dragon Ball Super och Dragon Ball Resurrection F, har de enda andra varelserna som kan uppnå någon form av Ultra Instinct varit gudar.

Detta är en viktig distinktion eftersom den placerar Goku på samma nivå som förstörelsens gudar – åtminstone när det gäller att kunna uppnå Ultra Instinct.

Om du driver den logiken ett steg längre, kunde Goku förvandlas till sin Ultra Instinct-form för att besegra Jiren. Jirens kraftnivåer har jämförts med och beskrivits av många som ännu större än några av förstörelsens gudar. Genom att slå Jiren kan Goku ha tagit sig lite närmare statusen som gudom. Även om det här är lite av en sträcka, placerar Gokus förmåga att förvandla sig till Ultra Instinct över andra dödliga i serien, åtminstone för nu.

7. Zamasu Hade Rätt

Ultra Instinct Dragon Ball

Zamasu hade problem med de dödliga på grund av vad han uppfattade som deras förmåga i kombination med deras destruktiva natur. Även om han var något av en extremist, hade han förvisso inte helt fel i hur han tänkte på de dödliga och deras användning av kraftfulla former.

Om du tänker på förvandlingen till Ultra Instinct, kanske han inte har varit alltför långt borta med tanke på att Gokus förmåga att uppnå Ultra Instinct innebär att även de dödliga kan överträffa gudarna beroende på situationen. Som vi tidigare nämnt, antyder Gokus förmåga att besegra Jiren med Ultra Instinct åtminstone en potentiell förmåga för Goku att ta sig an förstörelsens gudar.

Zamasu skulle sannolikt ha ansett Gokus användning av Ultra Instinct som en indikation på den dödligas förmåga att en dag leda ett gudomligt uppror mot gudarna. Detta skulle kunna hända om tillräckligt många människor kunde uppnå det. För tillfället är det bara Goku som kan och har visat förmågan att använda Ultra Instinct och även om han inte skulle använda det för något skändligt syfte, finns det inga skäl till att någon annan inte skulle göra det. Om ens en annan dödlig kunde uppnå Ultra Instinct, skulle Zamasus farhågor kunna förverkligas. På grund av detta verkar det som att Zamasu kan ha haft rätt i sina tankar om de dödliga.

6. Gokus Bästa Form

Goku har haft sin beskärda del av transformationer genom åren, som var och en gav honom vissa fördelar. Till skillnad från de som kom före den, skiljer sig Ultra Instinct som Gokus mest passande form och det har mycket att göra med hans personlighet.

Ett av Gokus främsta karaktärsdrag är att alltid försöka förbättra sig själv. Han gör detta genom träning och ett antal andra metoder, men hans förmåga att utnyttja olika former, som ger förbättringar och styrke-multiplikatorer är bara en aspekt av hans personlighet.

När man ser tillbaka på något som Super Saiyan God, gillade Goku inte formen på grund av det enkla faktum att han kände att styrkan han uppnådde inte riktigt var hans. Jämfört med Ultra Instinct är det logiskt att det är hans slutliga form på grund av det enkla faktum att det inte tillför styrka, utan snarare förbättrar hans färdigheter som kampsportare, vilket är vad han verkligen bryr sig om.

Ultra Instinct förstärker hans instinkter till en naturlig slutsats av hans former så att fördelarna han får av den är helt beroende av hur han använder den.

För någon som är stolt över sina färdigheter som kampsportare är det verkligen den mest passande formen.

5. Ej En Garanterad Vinst

Ultra Instinct påstås vara Gokus slutliga form och som sådan känns det som något han kan piska ut i sista stund och besegra vilken fiende som helst med, men det är inte helt sant. Visst, Ultra Instinct är kraftfullt och lite OP, men det finns ingen garanti för seger för användaren och det har att göra med hur den används och vad den verkligen gör. För det första, om den inte bemästras, kan den inte underhållas särskilt länge, och kostnaden för att använda den är oerhört påfrestande för kroppen - åtminstone för dödliga.

Gokus första användning av Ultra Instinct slutade med att hans kropp blev kraftigt försvagad, vilket orsakade betydande skada. Medan han kämpade mot Jiren tog han fortfarande skada även i Ultra Instinct-formen. Ytterst tillåter formuläret för användaren att bli helt medveten om allt som pågår i en kamp och reagera därefter utan att tänka. Huruvida en person lyckas använda Ultra Instinct i en kamp eller inte har allt att göra med hur de använder den. Om de förlitar sig för mycket på formen utan att fokusera på sina färdigheter som kampsportare kan de lätt förlora kampen.

4. Ursprungligen Inte Vit

En av de mest distinkta egenskaperna hos Ultra Instinct Complete är Gokus briljanta vita hår. Även om det inte är den mest fantastiska av transformationer, är det ikoniskt för karaktären och förvandlingen. Det, tillsammans med den skimrande glöden, får Goku att framstå som nästan gudalik och det skulle vara svårt att föreställa sig att förvandlingen skulle sluta på något annat sätt. Det intressanta med håret är att det nästan inte skulle vara vitt.

Tack vare utvecklingen vid den tiden skulle Ultra Instinct sannolikt ha hamnat i blå färg.

Detta går tillbaka till Dragon Ball Resurrection F när Akira Toriyama i förproduktionen ombads att utveckla den nya transformationen och göra håret vitt. Han informerade produktionen om att det inte kunde vara vitt eftersom det skulle kollidera med en skurk som han utvecklade vid den tiden och istället gjorde han förvandlingen blå för att kontrastera Super Saiyan Gods röda färg.

Som ett resultat fick Super Saiyan Blue sin ikoniska färg medan Ultra Instinct slutade med den vita varianten. Det är intressant att överväga hur mycket ett enkelt färgval kan förbättra eller ta bort från det ikoniska utseendet som är förknippat med varje form. Ultra Instincts vita färg passar perfekt då det ej hade fungerat så bra med blått.

3. Passar Seriens Teman

Dragon Ball Fakta

När man tittar på Dragon Balls historia kan man se att serien i grunden handlar om att överträffa sina gränser. Detta demonstreras gång på gång när Goku och hans kamrater kontinuerligt överskrider de gränser som verkade nästan okrossbara innan de till slut krossas. När varje karaktär växer och blir starkare genom sin behärskning av kampsport och sina egna gränser, blir det uppenbart att serien definierar en specifik sanning: det finns inga gränser förutom de du sätter på dig själv. Ultra Instinct är den perfekta demonstrationen av denna kärnprincip.

Ultra Instinct uppnås endast när en person uppnår en perfekt behärskning av sina kampsportsförmågor. När Goku väl bryter igenom sitt "självbegränsande skal" överskrider han återigen sina begränsningar och går in i ett helt nytt tillstånd av kampsportsmästerskap. Därifrån fokuserar han på att slå igenom ännu en gång för att bemästra Ultra-instinkten.

Varje gång serien sätter en gräns hittar Goku ett sätt att bryta igenom barriären, vilket är den riktning serien alltid har gått.

Dragon Ball lär oss att om du känner till dina begränsningar kan du bryta dem och Ultra Instinct visar detta perfekt för Goku.

2. Svårutförd Teknik

Även om det kan tyckas att Goku har bemästrat Ultra Instinct, kunde han inte göra det helt i slutet av Dragon Ball Super. Han kunde överträffa Ultra Instinct och uppnå Complete Ultra Instinct i sin kamp med Jiren i Tournament of Power.

Det avslöjades senare att han bara nådde denna nivå av kraft med Ultra Instinct på grund av den ständiga attacken Jiren kastade mot honom och som vi påpekade tidigare, kunde han inte nå den på egen hand. Med denna nyvunna nivå av makt kunde han ta Jirens mest kraftfulla attacker, men det tog hårt.

Precis när han kunde besegra Jiren till en krater och var på väg att göra slut på honom, överfölls han av mörka Ki-elektriska stötar, som överbelastade hans kropp med svår smärta. Detta får honom att förlora i stort sett all sin uthållighet och skadade honom avsevärt. Förvandlingen har förvisso en kostnad, men skulle han äntligen bemästra den, vilket han kanske gör i framtiden, borde han kunna behålla formen så länge som han vill.

För nu har Ultra Instinct sina gränser, men Gokus förmåga att använda den är fortfarande ett bevis på hans skicklighet i sin kampsport såväl som honom själv.

1. Större Mening 

Ultra Instinct Fakta

Ultra Instinct är en transformation och Gokus slutliga form, men det finns några argument som stöder uppfattningen att det inte alls är en transformation, utan snarare en teknik.

Även om det ser ut som en transformation och Goku verkligen har ett nytt utseende, är sanningen bakom Ultra Instinct att det alltid var tänkt att vara en teknik snarare än en sann transformation.

I detta avseende liknar den Kaio-ken. Precis som med Kaio-ken är Goku den enda personen som någonsin använder Ultra Instinct, och den tekniken kan också se lite ut som en förvandling.

Goku triggar (eller triggas) till Ultra Instinct på ungefär samma sätt som Super Saiyan, men till skillnad från den formen är Ultra Instinct mer än ett tillstånd än att vara en transformation. Som en teknik tillåter den användaren att helt rensa sitt sinne och fokusera enbart på striden. Med förmågan att övervinna vilka förutfattade gränser de än har lagt på sig själva, går de sedan vidare för att kämpa till den yttersta potentialen. Detta ger det utseendet och känslan av en förvandling, men i Dragon Ball-universumet behandlas det som en teknik som få människor någonsin skulle kunna uppnå.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.