När Kommer One Piece Ta Slut

När Kommer One Piece Ta Slut?

Fans kanske inte vill se One Piece-mangan ta slut, men serien ser ut som den är i sin sista akt.

One Piece började som manga 1997, och serien går fortfarande starkt. Den publicerades för första gången i juli 1997. One Piece blev snabbt en fanfavorit strax efter dess debut. Dess marknadsdominans var så överväldigande att den påverkade försäljningen av andra serier. Med sin enorma framgång blev den en av de tre stora i sitt community, och fick även en anime-anpassning av Toei Animation. Dess första avsnitt hade premiär den 20 oktober 1999 på Fuji TV.

Mangan har skapats av Eiichiro Oda, som är inget mindre än ett geni. Odas uppfinningsrikedom har gjort det möjligt för serien att blomstra i mer än två decennier och varje år fortsätter fanskaran att öka. Det råder ingen tvekan om att One Piece inte skulle ha överlevt så länge om Oda inte var så skicklig. Han har skapat en stor värld fylld med fascinerande karaktärer, som har lyckats hålla fansen intresserade. 

Det har varit många spekulationer om när serien kan ta slut. Eiichiro Oda förutspådde vid flera tillfällen när serien kunde ta slut, men allt eftersom tiden gick kom det alltid nya uppdateringar med nya förutsägelser. I sin senaste uppskattning om det förväntade slutet av serien 2020, förutspådde Oda att serien kommer att sluta om 4 år. Om allt går enligt planerna bör One Piece vara färdigt 2024 eller 2025. Baserat på detta uttalande kan fans se fram emot åtminstone de kommande åren. Även om Oda planerar att avsluta det 2024-25, kan det komma att förlängas beroende på situationen.

One Piece firade nyligen sitt 25-årsjubileum, vilket är ännu en milstolpe för Eiichiro Odas manga. Seriens officiella Twitter-konto avslöjade också omslaget till volym 103, och en ny trailer för One Piece Film: Red har också släppts. I ett annat tillkännagivande bekräftades det att mangan skulle gå in i den sista sagan, vilket innebär att det inte kommer att dröja länge innan fansen får svar på sina frågor. Det här är utan tvekan den bästa tiden att vara ett One Piece-fan.

1. Närmar sig sitt slut

Även om det finns fördelar med att One Piece kommer in i den sista sagan, har den också sina nackdelar. I en intervju bekräftade nyligen Eiichiro Oda att han vill avsluta One Piece inom de närmaste tre åren. Med slutförandet av Wano Country Arc skulle serien vara cirka 80 % färdigställd. Vid många tillfällen har Oda påpekat att han aldrig föreställt sig att hans manga skulle vara över tusen kapitel lång. Gång på gång var han tvungen att lägga till nya karaktärer, vilket slutade med att historien förlängdes, men ingen kan klaga på det eftersom det ledde till skapandet av några av de mest fantastiska karaktärerna i serien.

Det finns ingen anledning att börja få panik eftersom Oda inte har den bästa historiken när det kommer till att ge ut en korrekt tidsram för en specifik arc. Men hans uppskattningar är inte heller särskilt felaktiga, som många fans tenderar att tro. Det verkar osannolikt att Oda kommer att avsluta historien inom de närmaste tre åren, utan istället verkar ett mål på fem till sex år vara mer realistiskt. Även om det kommer att vara tråkigt att se One Piece ta slut, bör läsarna vara glada över att Oda äntligen kommer att kunna ägna mer uppmärksamhet åt sin hälsa och göra vad han vill. Han har burit Shonen Jump på sin rygg länge, och det är på tiden att han får den vila han förtjänar.

En annan sak som Oda bekräftat är hur serien kommer att sluta. Tvärtemot vad många tror kommer serien inte att sluta efter ett enormt krig, utan den kommer att sluta med att Luffy hittar One Piece, vilket innebär att det enorma kriget kommer att äga rum innan skatten upptäcks. Detta gör det klart att alla hemligheter kommer att avslöjas innan serien når sin kulm, och det kommer inte att finnas några lösa trådar som läsarna skulle behöva oroa sig för.

2. Den Sista Sagan

Den sista sagan om One Piece kommer att få ett slut på den episka resan för Monkey D. Luffy och resten av hans besättning. Med två av de gamla Yonko som byts ut går världen redan i en spiral mot kaos. Innan Kaido besegrades av Luffy, lyckades den senare väcka sin djävulsfrukt på grund av ett misslyckat mordförsök av en av medlemmarna i CP0. Uppvaknandet av Luffys djävulsfrukt ledde till flera uppenbarelser, inklusive hans djävulsfrukt.

Sedan början av serien har läsarna haft intrycket att Luffys djävulsfrukt inte var något speciellt, men det gjordes känt att det faktiskt är en mytisk djävulsfrukt av zoantyp. Det faktiska namnet på djävulsfrukten är Hito Hito no Mi, modell: Nika. När Luffy väckte djävulsfrukten sa Zunesha till Momonosuke att Joy Boy hade återvänt. Detta stämmer överens med vad Oda sa i sina anteckningar om djävulsfrukter av zoantyp.

Oda avslöjade att om användaren av en djävulsfrukt som är av zoantyp använder uppvaknandet alldeles för länge, kommer de att konsumeras av djävulsfrukten. Han gav exemplet med fångvaktarna från Impel Down, som väckte deras djävulsfrukter och så småningom förlorade förmågan att förvandla sig till sina mänskliga former. Med denna bekräftelse är det tydligt att Luffy inte kan överanvända uppvaknandet av sin djävulsfrukt, även om den är extremt överväldigad eftersom han kommer att förlora sin identitet.

Så Luffy kan inte lita på uppvaknandet hela tiden, så han måste förbättra sin Haki ytterligare. Förutom att se Luffy uppnå sitt mål kommer de andra huvudkaraktärerna att spela ut sina roller. Populära karaktärer såsom Shanks, Mihawk, Boa Hancock, etc., kommer äntligen att få en möjlighet att visa upp sin styrka, och mysterierna kring dem kommer också att tas upp. Dessutom kommer striden mellan världsregeringen och revolutionära armén definitivt att öka kvaliteten på den sista sagan. Saker och ting går nu i snabb takt, och det kommer inte att dröja länge innan de största hemligheterna kommer att avslöjas för fansen. En sak är säker: One Piece kommer att bli en av de största fiktionerna genom tiderna.

Sammanfattningsvis kan vi vid det här laget inte avgöra för när serien kommer att sluta eftersom det finns flera oförutsägbara faktorer som spelar in här. Som sagt, vi får fortfarande njuta av och följa Luffys och hans piratteams äventyr fyllda av spänning, skratt och en berg-och-dalbana av känslor under åtminstone de kommande 2-3 åren och kanske mer. Trots hur eller när det kommer att sluta, kommer vi att vara kvar här och tålmodigt vänta på att se allt och se Luffy göra anspråk på One Piece och bli erkänd som den nästa kungen av piraterna.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.